Prototype van de iPhone 6 met apps.

Zeldzaam iPhone 6-prototype verschenen op eBay

Interesse in een prototype van de iPhone 6? Op eBay is zo'n toestel verschenen, met speciale software en een speciale behuizing. Biedingen beginnen rond de vijfduizend dollar.

Prototype van de iPhone 6 met gegevens.
Eens in de zoveel tijd verschijnen er prototypes van Apple-apparaten op eBay. Waar de modellen precies vandaan komen blijft altijd een raadsel, maar ook vandaag is er weer een aparte versie van de iPhone op de verkoopsite verschenen. Dit prototype is voorzien van Apple’s interne diagnostische software en draait dus niet op een standaardversie van iOS. Het huidige bod? Een kleine vijfduizend dollar.

Prototype van iPhone 6

Dit model van de iPhone 6 heeft een paar kenmerkende onderdelen. Aan de buitenkant is het toestel te herkennen aan een rode Lightning-aansluiting. Het toestel draait speciale software dat Switchboard genoemd wordt, een variant op het gebruikelijke SpringBoard (een andere benaming voor Beginscherm). Hier is een aantal technische apps te zien waar de gemiddelde gebruiker weinig aan heeft. Zo zie je bijvoorbeeld enkele systeemfuncties, zoals Wi-Fi, Bluetooth en de Touch ID-sensor. Aan de buitenkant ontbreekt op de achterkant het CE-keurmerk, het modelnummer en de kenmerkende teksten als Designed by Apple in California.

Prototype van de iPhone 6 met apps.

Maar hoe komt de verkoper aan dit toestel? Volgens de omschrijving zegt hij het toestel gekocht te hebben van een vriend, maar het is niet duidelijk hoe diegene aan het toestel gekomen is. Dit soort prototypes zijn bedoeld voor intern gebruik binnen Apple en verlaten meestal nooit de Apple-campus.

Achterkant van de prototype van de iPhone 6.

Toch is dit geen eenmalig incident, want in 2014 verscheen er ook al een prototype van een iPhone 6 met dezelfde kenmerken als deze nieuwe versie. Ook die werd aangeboden via eBay en had een bod van meer dan $100.000. Tot een verkoop kwam het niet, want het toestel werd uiteindelijk van eBay verwijderd. Het is niet duidelijk wat er verder met het toestel gebeurd is, maar wellicht gaat het nu om exact hetzelfde toestel. Het is dan ook maar de vraag hoe lang het huidige eBay-item op de verkoopsite blijft staan. Je vindt het aangeboden prototype op de website van eBay.

Prototype van de iPhone 6 met functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2016, 13:33
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ebay, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.