iPhone-pionier Greg Christie vertrekt bij Apple (update)

iPhone-pionier Greg Christie vertrekt. De uitvinder van Slide to Unlock was al langer van plan met pensioen te gaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

slide-to-unlock-iphone-doormat-blackGreg Christie is de uitvinder van Slide to Unlock en talloze andere functies die we op de iPhone kennen. Hij heeft honderden patenten op zijn naam staan en werkte al bij Apple toen de Newton op de markt kwam. Toch zal Christie binnenkort vertrekken bij Apple. Volgens geruchten ontstonden er wrijvingen met hoofddesigner Jony Ive, maar dat wordt ondertussen in twijfel getrokken. Christie’s vertrek was al wekenlang bekend en was gepland.

Hij maakt plaats omdat Jony Ive de leiding heeft gekregen over het human interface design-team bij Apple. Voorheen was Christie de grote baas van deze afdeling en rapporteerde aan Craig Federighi. Jony Ive was wel bij vergaderingen van de teams aanwezig, maar gaf alleen advies. Sinds Jony Ive de baas is, veranderde dat. Christie werkte jarenlang onder Scott Forstall aan softwaredesign, totdat Ive met iOS 7 een andere richting in sloeg.

Het nieuwe uiterlijk van iOS 7 zal binnenkort ook invloed hebben op OS X 10.10. Het vertrek van Christie is een groot verlies voor Apple, want Christie speelde nogal een cruciale rol in het ontstaan van de iPhone en diens gebruikersinterface. Naast de vele patenten die Christie op zijn naam heeft staan, was hij ook getuige in de momenteel lopende patentzaak tussen Apple en Samsung. Tijdens WWDC-sessies gaf Christie regelmatig presentaties over design. Vrij recent vertelde Christie nog hoe zijn team twee weken de tijd kreeg om het ontgrendelscherm van de eerste iPhone te ontwerpen. Door het vertrek van Christie verdwijnt wel de scheiding tussen de afdelingen die binnen Apple verantwoordelijk zijn voor hard- en softwaredesign.

Update 10 april: Apple heeft het vertrek van Greg Christie bevestigd. Hij zal later dit jaar met pensioen gaan.

Greg has been planning to retire later this year after nearly 20 years at Apple. He has made vital contributions to Apple products across the board, and built a world-class Human Interface team which has worked closely with Jony for many years.

De foto hieronder toont de kamer waar de eerste iPhone is ontstaan. Foto’s van Greg Christie zijn moeilijk te vinden.

christie_room

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2014, 10:32
Categorie Apple
Onderwerpen apple, jonathan ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.