iPhone OS 4 krijgt integratie met Places geotagging

In iPhone OS 4.0 wordt het mogelijk om Places in foto's te integreren. Je ziet dan in de fotorol op welke lokaties de foto's zijn gemaakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

places iphonePlaces is een functie uit Apple’s desktopsoftware iPhoto, waarbij je plaatsen op de kaart kunt markeren. Je ziet precies op welke plek je een foto hebt gemaakt. In iPhone OS 4.0 zal de Places-functie ook aanwezig zijn, blijkt uit de betaversie die momenteel alleen onder ontwikkelaars wordt verspreid. Met de iPhone-camera kun je bij foto’s en video’s al de locatiegegevens toevoegen, maar je kunt die informatie pas zien als je de foto’s in iPhone importeert (of in een andere desktopapplicatie die geotagging ondersteunt). Straks kun je de gegevens ook op de iPhone zelf zien: in de foto-applicatie verschijnt een extra tabblad Places, waarbij je een kaart met pushpins kunt raadplegen.

Door op de pushpins te drukken krijg je te zien hoeveel foto’s er op die plek zijn gemaakt. Ook kun je doorbladeren naar een scherm waarop foto’s van die lokatie te zien zijn. Er zijn dus twee weergaves in de foto-applicatie: het normale overzicht met foto’s en een kaartinterface met foto’s geordend op lokatie. In eerdere versies van het iPhone OS 4.0 werd al aangetoond dat er ook ondersteuning is voor Faces (gezichten herkennen) en Events (foto’s die op dezelfde datum zijn gemaakt).

Places heeft niets te maken met Placebase, de kaartendienst die Apple een paar maanden geleden overnam.

iphone os places

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2010, 14:02
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerp geotagging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.