Innovatief idee: telefoonhandleiding als kinderboek

iPhone-klonen die wel het uiterlijk maar niet het gebruiksgemak van de iPhone hebben overgenomen kunnen met een verbeterde handleiding scoren: je steekt de telefoon er gewoon in.

telefoon-handleidingDe iPhone is zo eenvoudig dat je geen handleiding nodig hebt om te gebruiken. Maar voor iPhone-lookalikes die wel het uiterlijk, maar niet het gebruiksgemak hebben overgenomen, is een handboek nog steeds noodzakelijk. Liefst een heel dik boek waarbij je de telefoon in een uitgeholde opening stopt. Op de telefoon kun je dan meteen de handelingen uitvoeren, waarbij pijltjes in het boek aangeven op welke knop je moet drukken.

Het idee doet denken aan een kinderboek, waarbij ook speelobjecten door de pagina’s steken. Zo’n handleiding is te kostbaar om bij elke telefoon mee te leveren, maar voor specifieke doelgroepen (ouderen of a-technische mensen die best 20 euro overhebben voor een duidelijke instructie) zou de fabrikant zo’n handleiding los kunnen verkopen. Ook superrijken die al 20.000 euro voor hun nieuwe Vertu hebben uitgegeven, zullen er best wat geld voor overhebben om de onbegrijpelijke menu’s van hun statussymbool te ontcijferen.

Op de website van Clara Gaggero zijn nog meer ideeën te vinden om telefoonhandleidingen makkelijker te maken, zoals een uitvouwbare plattegrond en een losse kaartjes ter grootte van een pak speelkaarten, waarop steeds één handeling wordt uitgelegd. Apple staat bekend om de innovatieve verpakkingen, maar met een beetje moeite kunnen andere fabrikanten het ook: verkoop je telefoon voortaan gewoon in een boek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2010, 12:31
Categorie iDevices
Onderwerpen handleiding, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.