Jailbreak van Apple’s iPad binnen 24 uur een feit (jailbreak)

Binnen 24 uur na de start van de verkoop van de iPad zijn hackers erin geslaagd om deze te jailbreaken. Dit is zojuist bevestigd door Will Strafach van het Chronic Dev Team.

Binnen 24 uur na de start van de verkoop van de iPad zijn hackers erin geslaagd om deze te jailbreaken. Zojuist bevestigde Will Strafach van het Chronic Dev Team via Twitter dat ze de daarvoor benodigde root-toegang tot de iPad hebben verkregen. Het is nog onduidelijk welke methode de hackers hebben gebruikt en wanneer ze deze voor het grote publiek beschikbaar zullen maken.

Er zijn twee waarschijnlijke kandidaten voor de methode die de hackers hebben gebruikt; een userland-jailbreak genaamd Spririt die is ontwikkeld door @comex en een op iBoot-gebaseerde jailbreak waar zowel het Chronic Dev Team als Geohot over beschikken. Op dit moment kan er alleen gespeculeerd worden over het moment waarop de hackers de jailbreak beschikbaar zullen maken. Twee belangrijke momenten die hierop nog van invloed zouden kunnen zijn, zijn de release van firmware 3.2 voor de iPhone en iPod Touch en de release van de 3G-versie van de iPad. Deze jailbreak zal naar alle waarschijnlijkheid ook werken op de laatste revisie van de iPhone 3GS en de 2e (MC-model) en 3e generatie iPod Touch, die op dit moment alleen tethered te jailbreaken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2010, 12:19
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ipad, iphone os 3, jailbreak, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.