iPhone OS 3.0 installeren vanaf een developerversie

Heb je een developerversie van iPhone OS 3.0 geïnstalleerd, dan krijg je niet automatisch de updatemelding naar de definitieve versie van iPhone OS 3.0. Deze handleiding legt uit hoe het werkt.

update firmwareTijdens de betaperiode van de iPhone OS 3.0 zijn veel gebruikers aan het experimenteren gegaan met developersversies van de firmware. Als je nu de iPhone aansluit zul je zien, dat de iTunes niet meteen aanbiedt om te updaten naar de definitieve versie. Wietse Hage heeft een uitleg geschreven hoe je toch kunt updaten. Het stappenplan is eigenlijk vrij simpel en al bekend bij mensen die wel eens custom firmware hebben geïnstalleerd. Maar wie toch met z’n handen in het haar zit en naar de definitieve versie wil overstappen: hier is het stappenplan.

Dit stappenplan heeft een iets gewijzigde vorm ten opzichte van het stappenplan van Wietse: het maken en terugzetten van een backup is toegevoegd en we houden hier ook rekening met Windows-gebruikers:

1. Download de definitieve versie van de firmware: iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw (voor iPhone 3G).
2. Sluit je iPhone aan, ga naar iTunes en synchroniseer de iPhone, zodat de meest recente backup van je toestel beschikbaar is. Dat voorkomt dat je straks weer alle apps en instellingen handmatig moet terugzetten.
3. Klaar met synchroniseren? Houd de Shift-toets (Windows) of de Alt-toets (Mac) ingedrukt terwijl je gelijktijdig op ‘Zoek naar update’ klikt.
4. Blader naar de firmwareversie die je zonet hebt gedownload en klik deze aan. De update gaat van start.
5. Zet de laatste backup terug, zodat je alle apps en instellingen weer terugkrijgt.

Een mocht je ooit van plan zijn om een custom-versie van de firmware te installeren of te downgraden naar een eerdere versie van de firmware: dezelfde methode. Alle downloadlocaties voor de tot nu toe verschenen firmware-versies zijn te vinden in ons wiki-artikel over firmware. De firmware voor de iPod touch is vanaf nu te koop via iTunes; wil je updaten dan zul je voor €7,99 de nieuwe firmware moeten kopen.

Bron: Wietsehage’s Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2009, 12:19
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ipod, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.