Snelheidstest: iPhone 3G S tegen de Palm Pre

Wordt het de Palm Pre of de iPhone 3G S? CNET deed een test en concludeerde dat de iPhone 3G S het snelst start. Maar de snelheid van de webbrowser en het versturen van een foto via e-mail is niet helemaal goed te vergelijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cnet testCNET heeft al een iPhone 3G S in handen gekregen. In een filmpje laten ze zien welk toestel het snelst is: de iPhone 3G, de iPhone 3G S en de Palm Pre. Er wordt gekeken naar de opstarttijd, de snelheid van de webbrowser en een real world-test.

Het gaat niet om een wetenschappelijke vergelijking, maar eentje waar de gewone gebruiker zich in moet herkennen. We willen niet meteen alles verklappen, maar duidelijk is wel dat je met de IPhone 3G S veel sneller klaar bent met opstarten: slechts 19 seconden, terwijl de iPhone 3G er 48 seconden en de Palm Pre er zelfs 1 minuut en 46 seconden (!) over doet om te starten. Over de andere tests kun je discussiëren: uiteindelijk ging het bij de webbrowser-test meer om de kwaliteit van de Sprint- en AT&T-netwerken ter plaatse (in San Francisco) en niet om de snelheid van de toestellen zelf. De derde test was het maken en verzenden van een foto via e-mail.

Eén ding is zeker: als je snel wilt opstarten heb je een iPhone 3G S nodig. Bij de andere tests kun je je afvragen of de uitslag niet meer afhangt van de provider. T-Mobile heeft in Nederland een snel datanetwerk, dus een soortgelijke test met de genoemde toestellen zou wel eens een heel andere uitslag kunnen geven. De test op de video is dan ook eigenlijk alleen relevant voor mensen die de toestellen in San Francisco willen gebruiken.

Tip van Profie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:15
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen palmos, vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.