iPhone opladen zonder normaal stopcontact: Window Socket, VOTO

Je wilt je iPhone opladen, maar er is geen stopcontact in de buurt. Bijvoorbeeld omdat je op vakantie of op een muziekfestival bent en in je kampeertentje geen stopcontact hebt. Als het zonnetje schijnt of als je een vuurtje kunt stoken, is er toch een oplossing. Met de Window Socket gebruik je zonne-energie om je […]

solar windows stocketJe wilt je iPhone opladen, maar er is geen stopcontact in de buurt. Bijvoorbeeld omdat je op vakantie of op een muziekfestival bent en in je kampeertentje geen stopcontact hebt. Als het zonnetje schijnt of als je een vuurtje kunt stoken, is er toch een oplossing. Met de Window Socket gebruik je zonne-energie om je iPhone via het raam op te laden en met de VOTO laad je tijdens het kamperen je gadgets op.

Window Socket: energie van de zon

De Window Socket is een idee van ontwerpers Kyuho Song en Boa Oh. Zij bedachten een stopcontact* dat je op het raam plakt. Zo vang je het maximale aantal zonnestralen op. Heb je stroom nodig, dan steek je de stekker erin. Uitschakelen doe je door de stekker een kwartslag te draaien. Het duurt 5 tot 8 uur om de zonnecellen volledig op te laden. Toch is het eigenlijk wat onzinnig dat de ontwerpers al deze details geven, want voorlopig is de Windows Socket nog een concept en geen product dat je in de winkel kunt kopen. Afwachten dus, of er een fabrikant is die het binnenkort in productie wil nemen.

Window-Socket1

VOTO: opladen met een vuurtje

De VOTO is veel meer binnen handbereik. Het bedrijf Point Source Power brengt de VOTO op de markt en belooft dat je alleen een vuurtje nodig hebt. Het ding ziet er op het eerste gezicht uit als een dompelaar, waarmee je water kunt opwarmen. Bij frituurpannen en bij goedkope waterkokers zie je ook zo’n verwarmingselement met draadjes.

voto opladerMaar in plaats van een metalen spiraal zitten er brandstofcellen aan. Je steekt dit in de kooltjes van de barbecue of in de kookpot boven het kampvuur en de VOTO wekt elektriciteit op. Dit wordt doorgestuurd naar het handvat, waarin een batterij is verstopt. Een usb-poort is ook aanwezig, zodat je je iPhone kunt opladen. Je kunt de opgewekte energie ook gebruiken om de ingebouwde ledlampjes te gebruiken om ‘s avonds bij het kampvuur nog een boek te kunnen lezen. Handig op plekken waar je geen stopcontact hebt, bijvoorbeeld op een kampeerterrein.

voto lampjeEerder zagen we al de BioLite en PowerPot, twee soortgelijke oplossingen voor kampeerders die hun iPhone en andere spulletjes willen opladen. Misschien ben je wel aangewezen op deze twee producten, want voor de VOTO moet je jezelf voorlopig op een wachtlijst plaatsen. De PowerPot V kost $150 en voor de BioLite CampStove betaal je $130.

https://www.youtube.com/watch?v=JK-7MHheeC8&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2013, 17:58
Categorie Accessoires
Onderwerpen kamperen, zonnecellen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.