BlueBee: sleutelbos terugvinden met je iPhone via andere gebruikers

BlueBee is een iPhone-accessoire dat je via Bluetooth bijvoorbeeld je sleutels laat vinden. Een crowdoptie maakt het apparaatje nog handige.

BlueBeeSleutelhangers die via Bluetooth met je iPhone verbinden zijn niks nieuws: deze accessoires helpen al tijdenlang iPhone-bezitters met bijvoorbeeld het terugvinden van hun kwijtgeraakte sleutels. Maar de BlueBee gaat een stap verder: ben je niet in de buurt van je kwijtgeraakte sleutelbos, dan kan je hem alsnog terugvinden door gebruik te maken van de iPhones van andere BlueBee-gebruikers.

De BlueBee is een klein apparaatje dat via Bluetooth 4.0 verbindt met je iPhone. Je hebt daarom minstens een iPhone 4S nodig. Raak je een object kwijt, dan kun je een bijbehorende app opstarten om hem terug te vinden op een kaart. Deze manier van tracking laat je objecten binnen een radius van 50 meter opsporen.

De BlueBee-app is altijd op zoek naar andermans apparaatjes. Je krijgt deze andere BlueBees zelf niet te zien, maar de data wordt wel verstuurd naar de originele bezitter via jouw iPhone. Sta jij bijvoorbeeld in het park en ligt daar de kwijtgeraakte sleutelbos van een andere BlueBee-gebruiker, dan zal jouw iPhone de originele bezitter hier op attenderen. Het lijkt een slim systeem, maar BlueBee’s uitgebreide zoekmethode is wel afhankelijk van andere gebruikers. Ben jij de enige in het land met zo’n BlueBee-ontvanger, dan heb je er weinig aan.

Een donatie van 40 dollar op Indiegogo verzekert je van een BlueBee, mits de makers over anderhalve maand 60.000 dollar hebben ingezameld. Hogere bedragen verzekeren je van korting op pakketten met meer BlueBees. Zo’n flink pakket is wellicht wel een idee: deel je de extra BlueBees uit aan familieleden, dan heeft de crowdfunctie direct zin.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 11:32
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.