‘iPhone met OLED-scherm: nog even geduld’

Volgens OLED-deskundige Barry Young is Apple achter de schermen met Samsung bezig om OLED-schermen voor de iPhone te ontwikkelen. Het grootste knelpunt daarbij zijn enorme hoeveelheden die Apple nodig heeft; nieuw is de technologie allerminst.

Apple werkt samen met Samsung aan een OLED-scherm voor de Apple iPhone, zo beweert Barry Young van DisplaySearch. Maar ze zijn nog niet zover dat de energiebesparende schermtechnologie meegaat in de komende 3G iPhone. Gartner-analist Ken Delaney speculeerde vorige week dat Apple bezig is met OLED-schermen voor de iPhone. Gizmodo trok dat in twijfel omdat het technisch en financieel nog niet haalbaar zou zijn, maar Young veegt de vloer aan met dat standpunt.

OLED staat voor Organic Light Emitting Diode en bij AMOLED staan de eerste twee letters voor Active Matrix. Consultant Barry Young beweert dat AMOLED beter kan presteren dan TFT LCD’s, als ze maar de juiste polarizer hebben. AMOLED-technologie wordt al op brede schaal toegepast: Nokia, Sony (hiernaast is een flexibel OLED-schermpje van Sony te zien), Samsung, LG, Sony Ericsson, Toshiba, Sharp en iRiver maken er gebruik van, dus waarom niet Apple? Een mogelijk knelpunt zijn de enorme hoeveelheden die Apple nodig heeft; Samsung kan daar waarschijnlijk niet aan voldoen. Nu Apple achter de schermen (pun intended) samenwerkt met Samsung is het volgens Young nog maar een kwestie van tijd voordat Apple overstapt naar OLED. Gartner-analist Dulaney was gewoon wat te voorbarig met zijn voorspellingen.

Meer info: DisplaySearch Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2008, 7:30
Categorie iDevices
Onderwerpen display, oled, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.