‘iPhone-marktaandeel op hoogste punt in 2013, daarna stabiel tot 2018’

Apple's iPhone bereikt in 2013 een piek en blijft daarna stabiel tot 2018, verwacht marktonderzoeksbureau ABI Research. Samsung zal een grote factor worden in de markt.

iphone 4sHoever kun je vooruitkijken in een markt waar dagelijks nieuwe toestellen worden aangekondigd? ABI Research doet een poging. Ze denken dat Apple’s aandeel in de smartphonemarkt dit jaar op 22% piekt en daarna vlak blijft tot 2018. Analist Michael Morgan denkt niet dat Apple de stroom toestellen en het bijbehorende groeiende marktaandeel van Samsung kan bijhouden. Samsung wordt zelfs zo’n grote speler voor de massa dat de producten van grote invloed zullen zijn op het mobiele landschap.

ABI Research verwacht dat groei in de mobiele industrie vooral zal worden aangestuwd door het snelgroeiende segment van goedkope smartphones. Apple zou er dus goed aan doen om een goedkope iPhone uit te brengen.

Toch is er nog steeds een markt voor duurdere smartphones. ABI denkt dat in 2018 62% van alle verkochte smartphones $250 of minder zullen kosten. Ook denken ze dat in 2018 wereldwijd 69% van de verkochte telefoons een smartphone zal zijn. In westerse landen is dat percentage al gehaald. In Nederland ligt het smartphonebezit al boven de 60 procent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2013, 21:10
Categorie Apple
Onderwerpen apple, markt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.