iPhone krijgt GPS-chip van Broadcom

Dankzij een melding bij de FCC is duidelijk geworden dat Broadcom de GPS-chip voor de iPhone gaat leveren. Het bedrijf heeft dit succes wel nodig, nu het verwikkeld is in een financieel schandaal.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone GPSEr zijn op dit moment verschillende geruchten over de 3G iPhone in omloop. Het zoveelste gerucht dat de nieuwe Apple-telefoon vertraging oploopt, laten we maar liever voor wat het is. Maar het gerucht dat de iPhone toch daadwerkelijk GPS krijgt, is heel wat interessanter en het lijkt nu ook door feiten te worden bevestigd. Vanwege wettelijke verplichtingen moet de Broadcom daarvan melding maken bij de FCC, zo blijkt uit een artikel van GigaOm.


Tot voor kort zou een dergelijk contract van Apple bij een gevestigde partij als SiRF zijn terechtgekomen. Broadcom is een relatieve nieuwkomer in de gps-markt, nadat ze in juli 2007 het Californische bedrijf Irvine overnamen voor $143 miljoen cash.

De chip die gebruikt zal worden is mogelijk de BMC4750 Single Chip AGPS Solution. De chip is bedoeld voor mobiele telefoons, pda’s, pnd’s en mp3-spelers. Het aandeel Broadcom schoot na het nieuws gisteren meer dan 6% omhoog en dat had het bedrijf wel nodig want vorig jaar ging het niet al te best. Broadcom is verwikkeld in een schandaal rond verkeerd opgegeven inkomsten door de twee oprichters en tegen twee andere topmensen zitten ook met een aanklacht aan hun broek.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.