iPhone firmware 2.1 wijst op nieuwe iPod touch

In firmware 2.1 zijn aanwijzingen gevonden voor een nieuwe iPod touch. Daarnaast schijnt Apple van plan te zijn om de 4e generatie iPod nano te voorzien van een scherm zoals de Microsoft Zune.

ipod touchIn de beta-release van firmware 2.1 zijn aanwijzingen voor een nieuwe iPod touch gevonden. In de bestandsstructuur zijn verschillende bestanden gevonden die de string ‘iPod2,1’ bevatten. Het huidige model iPod touch wordt aangeduid als ‘1,1’. Ook bij de iPhone was er een soortgelijke verwijzing: de eerste generatie heette ‘1,1’ terwijl de huidige iPhone 3G te vinden is als ‘1.2’. Helemaal onverwacht is de informatie over een nieuwe iPod touch niet, want tussen eind augustus en begin september kondigt Apple gewoonlijk nieuwe iPods aan.

Er zijn niet alleen geruchten over de iPod touch opgedoken, maar ook over de iPod nano is er iets uitgelekt. De vierde generatie iPod nano heeft een klikwiel maar krijgt een uiterlijk dat meer op de Microsoft Zune lijkt, zo schrijft iLounge. Apple wil het huidige 2 inch LCD-scherm groter maken, zonder dat het apparaat zelf in afmetingen groeit. De plannen zijn nu om een staand scherm te gebruiken, net als de Microsoft Zune. Om films te bekijken zul je de nano moeten roteren. De beeldverhouding wordt daarbij hetzelfde als bij de iPod touch.

zuneEr komen ook andere kleuren, waarbij de nieuwe iPod nano rondom voorzien wordt van een aluminium behuizing omdat de huidige achterzijde van chroom te gevoelig is voor krassen. Apple grijpt daarmee terug op een behuizing zoals van de iPod mini en de tweede generatie iPod nano.

Via: iPhone Atlas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2008, 9:40
Categorie iDevices
Onderwerpen clickwheel, ipod, nano, zune

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.