iPhone 3G en iPod touch voldoen volgens Apple aan milieuregels

Apple zou volgens Tweakers van mening zijn dat het voldoet aan de nieuwe Nederlandse milieurichtlijnen die door VROM zijn gesteld.

green macApple is van mening dat de iPhone 3G en de iPod touch aan de nieuwe Nederlandse milieuwetgeving voldoet. Dat meldt althans Tweakers, die er geen verdere bronnen bij vermeldt. We weten dus niet of de mededeling afkomstig is van een woordvoerder, of dat het een interpretatie is van de zojuist gepubliceerde en door Steve Jobs ondertekende milieuverklaring.
Apple voldoet aan de Nederlands wetgeving, omdat in ‘een uitleg’ van de Europese richtlijn staat batterijen niet door eindgebruikers verwijderd hoeven te worden.

Het is ook toegestaan dat alleen professionals de batterijen uit apparaten kunnen verwijderen. De vraag is nu of het ministerie van VROM dezelfde interpretatie gaat volgen.
Op milieugebied wordt er bij Apple in ieder geval wel voortgang geboekt: Greenpeace is blij met de groene verbeteringen in de nieuwe Macbooks (maar het kan natuurlijk altijd beter).

Meer info: verklaring VROM
Tipgever: Sjoerd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2008, 7:00
Categorie Apple
Onderwerpen batterij, milieu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.