Elgato denkt aan live-tv op iPhone

Elgato denkt erover na om live-tv op de iPhone mogelijk te maken. Ze krijgen veel vragen erover en zouden best een streaming oplossing kunnen ontwikkelen.

elgato_eyetvElgato is volgens de website Electric Pig bezig met live-tv op de iPhone. Elgato maakt al tv-tuners voor de Mac en heeft ook een oplossing waarmee je video’s kunt converteren: de Elgato Turbo.264 (review deel 1 en deel 2). Lars Felber, product marketing manager van Elgato, vertelde dat live-tv voor de iPhone hoog op het prioriteitenlijstje staat. Ze krijgen veel vragen erover en zouden een Freeview-adapter voor de iPhone kunnen maken.

Zo’n adapter krijgt z’n voeding van de iPhone-batterij en is voorzien van een sprietantenne, maar de iPhone zal zelf de MPEG-stream moeten converteren en dat is veel werk. Een betere oplossing is daarom om de tv-beelden te streamen. Elgato’s oplossing werkt dan op een vergelijkbare manier als de Slingbox van Sling Media. Je hoeft echter geen settop-box te installeren, maar alleen een tv-tuner in de usb-poort van je Mac thuis te steken. De Mac doet dan het werk en zorgt dat het geconverteerde signaal bij de iPhone terechtkomt, via het web.

Via: Electric Pig

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2008, 21:00
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.