iPhone Developer Program nu ook internationaal geopend

Het iPhone Development Program is sinds gisteren geopend voor internationale ontwikkelaars. In 26 landen kunnen de ontwikkelaars nu voor iets meer dan de 99 dollar die de Amerikanen betalen, toegang tot het programma krijgen.

iPhone Development ProgramZelf vonden we het een onsympathieke, protectionistische maatregel van Apple: het iPhone Developer Program was alleen opengesteld voor Amerikaanse ontwikkelaars. Maar sinds gisteren kunnen ook ontwikkelaars uit andere landen zich aanmelden voor het programma. Weliswaar voor een iets hogere prijs dan de Amerikanen: als Europeaan betaal je €79, omgerekend $121. Britse ontwikkelaars kunnen voor £59 lid worden van het programma.

De eerste niet-Amerikaanse ontwikkelaars zijn al geaccepteerd. Tegelijkertijd klaagt een ontwikkelaar op TUAW dat er nog steeds Amerikaanse ontwikkelaars zijn, die van niets weten. De ontwikkelaars die geaccepteerd zijn krijgen toegang tot de vierde beta van de iPhone SDK, plus de beta-firmware 2.0 voor de iPhone.

Op de hiernaast getoonde afbeelding is te zien dat het iPhone Developer Program nu in 26 landen beschikbaar is (België en Zwitserland staan er tweemaal op), waaronder de meeste westeuropese landen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2008, 10:05
Categorie Apps
Onderwerpen apps, developers, firmware, ontwikkelaars, programmeren, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.