Antivirus-software van McAfee is toch echt

De antivirus-oplossing iVirusScan van McAfee blijkt echt te zijn, zo heeft een PR-directeur van McAfee bevestigd. Er is dus geen sprake van malware, maar weet McAfee echt van niets?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

McAfee iVirusscan - VirusscanrapportageDe afgelopen dagen werd er onder iPhone-bezitters flink gediscussieerd of de antivirus-oplossing iVirusScan van McAfee daadwerkelijk afkomstig was van de fabrikant. Mogelijk ging het om een slimme manier om malware te verspreiden of (nog erger) McAfee probeert een nieuwe markt te creëren door angst te verspreiden. De echte conspiracy-liefhebbers geloven zelfs dat antivirusbedrijven zoals McAfee zelf allerlei malware in het wild loslaten om hun software te kunnen verkopen. Hoe dan ook, iVirusScan van McAfee blijkt geen nepproduct, maar is daadwerkelijk ontwikkeld door McAfee.

Gisteravond schreef TUAW nog dat de software, met de codenaam Stinger, een duidelijk nepproduct was. Sindsdien hebben ze de titel van hun nieuwtje snel aangepast en twee updates gepubliceerd. Het blijkt namelijk om een echt product van McAfee te gaan, dat nog nog niet klaar is voor een officiële lancering. Ze ontvingen onder andere een e-mail van de PR-afdeling van McAfee. Joris Evers, wereldwijd PR-directeur van McAfee schrijft daarin:

The application you blogged about is indeed a genuine McAfee project. We are always working on new platforms including the popular ones. In this particular case we were running a test to validate some recently developed technology. We happen to be first to test AV technology for iPhone. We’re happy that iPhone users are already getting excited about it, as evidenced by your blog and the thousands of people who are trying out the application. Still, we are not ready to announce a new product, our development work is in the early stages.

Kortom: de software is niet meer dan een proof-of-concept en nog niet klaar voor het publiek. Dat is ook wel te begrijpen, want de applicatie is niet gebouwd met de iPhone SDK. Het bedrijf heeft geen plannen aangekondigd om ermee door te gaan.

Toch wekt de opmerking van de PR-directeur (“We’re happy that iPhone users are already getting excited about it”) een beetje de indruk dat McAfee de software met opzet heeft laten lekken, om te testen hoe goed zo’n product zou aanslaan. Andere antivirusbedrijven zijn ook al bezig geweest met het ontwikkelen van beveiligingssoftware voor de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2008, 11:25
Categorie Achtergrond
Onderwerpen sdk, skyscanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.