iPhone-applicaties op de iPad zonder opgerekte pixels [jailbreak]

Macstories publiceert vandaag een handleiding hoe je iPhone-applicaties kunt draaien op een iPad op volledige schermgrootte, maar zonder dat de pixels dubbel zo groot worden.

Tweetie 2 op de iPad zonder opgerekte pixelsHeb je ook genoeg van iPhone-applicaties die ontzettend lelijk worden opgerekt als je ze op je iPad bekijkt in schermvullende (2x) weergave? Macstories publiceert vandaag een handleiding hoe je daar een einde aan kunt maken.

Heel moeilijk is het niet, maar je iPad moet wel gejailbreaked zijn. OpenSSH, dat te downloaden is via Cydia, zorgt er vervolgens voor dat je de bestanden op je iPad via FTP kan benaderen.


Door vervolgens een paar regels code toe te voegen aan een bestand zien iPhone-applicaties er voortaan een stuk beter uit op de iPad. Helaas werkt deze truc niet bij alle iPad-applicaties. Voor spellen, die vaak niet zijn opgebouwd uit standaardelementen uit de SDK van het iPhone OS, gaat het niet lukken. In de handleiding van Macstories is te zien hoe het bijvoorbeeld wel prima werkt bij Twitter-applicatie Tweetie 2.

De wijzigingen maak je overigens per applicatie. Bij elke iPhone-applicatie die je wilt aanpassen voor je de iPad, zul je handmatig het stukje code moeten toevoegen.

Bekijk de handleiding op Macstories.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2010, 22:09
Categorie Jailbreak
Onderwerpen applicaties, backup, firmware, jailbreak, restore, time capsule, time machine, unlock, ziphone
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.