iPhone aan iPad vastmaken met Nederlandse iTach

Multitasken kan misschien niet optimaal op een iPad, iPhone-bezitters hebben er een mogelijkheid bij gekregen. De Nederlandse iTach verbindt de twee apparaten van Apple aan elkaar.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iTach iPad aan iPhone vastInternetten kan prima op de iPad. Angry Birds spelen ook. Het wordt een beetje lastig als je het tegelijk wilt doen. Daar hebben twee Nederlandse studenten uit Den Bosch en Eindhoven een oplossing voor bedacht. Hun iTach is een handzaam plastic verbindingsstuk dat een iPhone aan een iPad of MacBook (Pro) kan bevestigen. De iTach moet in Nederland gemaakt gaan worden en het bedrag dat daarbij komt kijken is voor de studenten een probleem. Ze vragen 15.000 dollar (10.657 euro) aan investeringen voor de realisatie van hun iTach.


Op de website van de heren, iTachdock.com, zijn al een aantal renders van het accessoire te zien. Ook is er uitgebreide conceptvideo te zien waarin de iPhone aan de iPad is vastgemaakt. Daarbij valt op dat het plastic van het verbindingsstuk dikker is dan Apple’s apparaten. De iTach is er blijkbaar op gericht om beide gadgets in de hand te houden en niet op tafel te leggen. De productie van het plastic voor de iTach hopen de jongens neer te leggen bij Alligator Plastics in Eindhoven. Het is niet bekend of de iPad, net zoals de iPhone, aan het MacBook-beeldscherm bevestigd kan worden. Dat is wellicht te zwaar.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Veel projecten van accessoires of hulpmiddelen voor de gadgets van Apple werven investeerdersgeld via de de website Kickstarter.com. Dat was voor de Nederlanders echter geen optie. De site is onbenaderbaar voor start-ups die geen Amerikaans Amazon-account en bijbehorend bankrekeningnummer hebben. Dus doen de jongens het in eigen beheer. Het principe werkt wel hetzelfde als Kickstarter: investeer 50 dollar (35 euro) en je krijgt een zwarte iTach opgestuurd; investeer 80 dollar (57 euro) en je krijgt een zwarte en witte in de brievenbus. De verzendkosten zitten al bij die prijs in, maar zijn voor ons minder relevant, omdat het houdertje vanuit Nederland verstuurd zal worden.

iTach concept

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.