CBS: 36 procent van de Nederlanders gebruikt mobiel internet

Volgens cijfers van CBS is mobiel internetten steeds populairder aan het worden. Ruim eenderde van de Nederlanders gebruikt het al en de groei van smartphones heeft er een positieve invloed op gehad.

ict kennis economieHet Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft cijfers vrijgegeven over mobiel internetgebruik in Nederland. Ruim eenderde van de Nederlanders blijkt al gebruik te maken van mobiel internet, terwijl dat percentage in 2007 nog maar op 20 procent lag. De stijging heeft vooral te maken met het toenemende gebruik van smartphones. De hoeveelheid dataverkeer is bovendien explosief gegroeid: in de eerste twee kwartalen van 2008 verbruikten we met z’n allen 359.000 gigabyte aan dataverkeer. In 2010 was dat opgelopen naar 3,2 miljoen gigabyte. Het CBS publiceerde de cijfers vandaag in het rapport ‘ICT, kennis en economie 2011’.

De groei van het mobiele internetgebruik is in het rapport af te lezen: in 2008 lag het mobiel internetgebruik op 26 procent, in 2009 op 30 procent en momenteel dus op 36 procent. Dat smartphones in opkomst zijn blijkt ook uit de cijfers: in 2009 waren smartphones nog maar goed voor 10 procent van het mobiele internetgebruik, terwijl ze nu voor 20 procent van het mobiele internetgebruik zorgen. Mobiel internet is vooral populair bij jongeren: in de leeftijdsgroep van 12 tot 25 jaar maakt 48 procent gebruik van mobiel internet. De groep van 25 tot 44 jaar blijft nauwelijks achter: daar is 40 procent voorzien van mobiel internet.

apparatuur mobiel internet

Wie het zelf wil nalezen kan het complete rapport in PDF-vorm downloaden. Een pagina met meer uitleg is hier te vinden: Mobiel internetten steeds populairder. Nog een laatste constatering: waar zijn tablets zoals de iPad in het onderzoek en wie had gedacht dat palmtops nog zo populair zijn?

mobiel internet nederland

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 12:56
Categorie iOS
Onderwerpen mobiel internet, statistiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.