Concept van een iPhone 7 waarbij de val wordt afgeremd met lucht.

Heb je straks nooit meer last van valschade dankzij dit verrassende iPhone 7-concept?

Een verrassend nieuw concept laat zien hoe je iPhone bij een vrije val altijd een veilige landing maakt. Door gebruik te maken van luchtstromen en allerlei sensoren in je iPhone, moet deze bij een val richting de grond ongedeerd blijven. Zie jij hier wat in?

Concept van een iPhone 7 waarbij de val wordt afgeremd met lucht.
De meeste smartphonegebruikers zijn als de dood dat ze hun toestel uit hun handen laten vallen, met kans op flinke schade. Verbrijzelde schermen, beschadigde hoeken en lelijke krassen: niemand zit te wachten op deze beschadigingen. Een uniek concept van de iPhone 7 moet een einde maken aan deze ellende en doet dit onder de noemer Parachute System. Maar of dit nou zo realistisch is?


Veilige landing voor je iPhone
Volgens dit nieuwe en ietwat onrealistische concept moet de iPhone altijd veilig landen als deze op de grond valt. Door gebruik te maken van kleine luchtgaatjes en allerlei sensoren, spuwt de iPhone een luchtstroom uit zodra hij dichtbij de vloer komt. Hierdoor wordt de val afgeremd en landt hij rustig op de grond. De iPhone in dit concept bevat binnenin een kleine gastank met CO2, wat wel aangevuld moet worden. Zie jij wat in dit idee of is het meer gebakken lucht?

Niet alleen creatieve mensen gaan soms met gekke ideeën aan de slag, want ook Apple zelf patenteert soms verrassende ideeën. Bovenstaand concept zou dan ook zomaar zijn inspiratie gehaald kunnen hebben van dit Apple-patent. Hierin werd beschreven hoe kleine uitschuifbare onderdelen ervoor zorgen dat het scherm van je iPhone bij een vrije val ongedeerd blijft. Meer concepten van bijvoorbeeld de iPhone 7 vind je in ons conceptenoverzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2015, 15:42
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.