iPhone 6 Plus camera

‘iPhone 6s krijgt 12-megapixel camera en selfie-flitsfunctie’

De iPhone 6s krijgt een 12-megapixel camera, die ook 4K-video's kan opnemen. Verder komt er een flitsfunctie in, waarbij het scherm oplicht als je een selfie wilt maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-6-plus-cameraDe iPhone 6s krijgt een 12-megapixel camera, waarmee je 4K video’s kunt schieten. Ook zit er een softwarematige flitsfunctie aan de voorzijde, voor het maken van selfies. Dat blijkt uit nieuw gelekte informatie van insiders. De vernieuwde camera zal een van de belangrijkste redenen worden om voor een iPhone 6s te kiezen. Voor het eerst sinds de iPhone 4s zal de camera namelijk meer megapixels krijgen.

Sinds 2011 is de iPhone voorzien van een 8-megapixelcamera, die gaandeweg wel is voorzien van steeds meer functies, maar in resolutie steeds hetzelfde bleef. Bij de iPhone 6s gaat dat veranderen: er gingen al geruchten dat er een 12-megapixel camera in het toestel zou zitten en dat is nu nogmaals bevestigd. Deze camera maakt foto’s in een grotere resolutie en heeft een nieuwe beeldprocessor, die onderdeel uitmaakt van de A9-chip. De nieuwe camera kan ook video’s in 4K-resolutie schieten – en dat is ook een primeur voor Apple. De Galaxy S5 van concurrent Samsung kon dat overigens al.

Je kunt deze video’s vervolgens op je 4K-televisie afspelen, hoewel er daarbij wel een probleem is: veel consumenten zijn nog niet overgestapt op 4K tv-schermen. De 4K-beelden zijn levendiger en scherper en Apple zal in de reclame-uitingen vooral de nadruk gaan leggen op de voordelen van 4K.

De camera aan de voorzijde (de FaceTime-camera) krijgt ook een upgrade. Deze zal een verbeterde sensor voor video’s krijgen zodat de kwaliteit daarvan beter is. Ook komt er een flitsfunctie, zodat je herkenbaarder op de foto staat als je een selfie maakt. Maar daarbij zal Apple geen apart flitslampje inbouwen. In plaats daarvan zal het scherm oplichten, zodra je op de sluiterknop drukt. Een dergelijke oplossing wordt al gebruikt door Snapchat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2015, 20:45
Categorie Geruchten
Onderwerpen camera, iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.