iPhone-6s-scherm-gelekt

Gelekte foto’s geven nieuwe kijk op scherm iPhone 6s

Opnieuw zijn er foto's uitgelekt van het schermpaneel van de iPhone 6s. Deze foto's sluiten aan bij eerder materiaal, en wijzen wederom op de ondersteuning van Force Touch.

iPhone-6s-scherm-gelekt

Het is nog geen 9 september, maar de iPhone 6s hebben we inmiddels al van binnen en buiten gezien, mits we alle geruchten mogen geloven natuurlijk. Nieuwe kiekjes geven een nieuwe kijk op het displaypaneel van de iPhone 6s.

De foto’s (afkomstig van MacRumors) vertellen ons niets wat we nog niet wisten, maar laten wel het nieuwe displaypaneel zien dat naar alle waarschijnlijkheid Force Touch ondersteunt. Eerder vandaag werden er ook aanwijzingen in de code van iOS 9 gevonden van dit drukgevoelige scherm.

iPhone-6s-scherm-gelekt

Rechthoekige chip

De eerste hint naar dit Force Touch-display zou te vinden zijn in de kleine rechthoekige chip die aan de achterkant van het scherm te vinden is. We hebben deze chip al in allerlei andere gelekte foto’s gezien, al is de functie ervan altijd nog wat onduidelijk gebleven. De bron van MacRumors weet nu te vertellen dat deze chip Force Touch mogelijk maakt.

De anonieme bron zegt daarnaast dat het schermpaneel iets dikker is dan dat van de iPhone 6, wat mogelijk ook samenhangt met het Force Touch-display. Het zou in ieder geval verklaren waarom de iPhone 6s 0,2mm dikker is dan zijn voorganger. Het gewicht van het schermpaneel ligt met 51,2 gram ook iets hoger dan de 49,4 gram van de iPhone 6.

iPhone-6s-scherm-gelekt

Wachten tot 9 september

Tijdens een speciaal evenement, hoogstwaarschijnlijk op 9 september, zullen zowel de iPhone 6s als iPhone 6s Plus worden onthuld. Ook vorig jaar viel het iPhone-evemenent op 9 september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2015, 17:03
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen force touch, iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.