iPhone 6 volgens MacRumors

Concept: iPhone 6 op basis van gelekte blauwdrukken

MacRumors heeft mock-ups van de iPhone 6 laten maken die gebaseerd zijn op recent gelekte blauwdrukken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6 volgens MacRumorsAls we de geruchten mogen geloven brengt Apple dit jaar dan toch die grotere iPhone op de markt. Er wordt gesproken over een schermgrootte van 4,7 inch en 5,5 inch, al is het grootste model nog niet helemaal zeker. Er wordt een geheel nieuw ontwerp verwacht, maar details daarover waren vooralsnog schaars. We zagen dan ook al verschillende concepten voorbijkomen, zoals het concept dat iCulture samen met ontwerper Martin Hajek maakte. Maar zoals zo vaak met dergelijke concepten worden die vaak al snel ingehaald door de geruchtenmolen die op volle toeren draait. Op basis van de laatste geruchten heeft MacRumors nu een mock-up laten maken om ons een beter idee te geven hoe de iPhone 6 eruit zou kunnen gaan zien.

Afgelopen maand verschenen al vermoedelijke blauwdrukken (schematische tekeningen) van de iPhone 6 waaruit de exacte afmetingen afgelezen kunnen worden. Kort daarna verschenen ook nog mogelijke foto’s van het nieuwe toestel die overeenkwamen met deze blauwdrukken. Eerder werd ook al gesproken over een iPhone 6 die qua ontwerp geïnspireerd zou zijn door de iPod nano en de iPhone 5c.

iPhone 6 volgens MacRumors

MacRumors heeft ontwerper Ferry Passchier gevraagd om op basis van deze blauwdrukken mock-ups van beide toestellen te maken. De opvallendste verschillen zijn een ronder ontwerp, het verplaatsen van de sluimerknop van rechts naar links en een camera die enigszins uitsteekt. En waar Apple voor de iPhone 5s nog voor een langwerpige flitser in meerdere kleuren koos, is de flitser in deze mock-up juist weer rond.

Passchier maakte daarnaast ook een mock-up waarop beide toestellen naast Apple’s bestaande aanbod van iPhones en iPads worden getoond. Hieruit blijkt nog beter wat het verschil in grootte zal zijn. Van links naar rechts: iPhone 5s, iPhone 6 4,7 inch, iPhone 6 5,5 inch en iPad mini 7,9 inch.

iPhone 6 volgens MacRumors naast andere iDevices

Ondertussen blijkt er uit steeds meer informatie dat Apple zich terdege bewust is dat gebruikers een grotere iPhone willen. De grotre iPhone 6 wordt dit najaar verwacht, vermoedelijk in september of oktober.

Lees meer: dossier iPhone 6

Afbeeldingen: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2014, 11:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.