‘iPhone 6 krijgt geen dikke strepen op de achterkant’

De iPhone 6 krijgt geen dikke strepen zoals te zien op veel mockups en dummy's, aldus Nikkei. Wel komen hier glazen vakken.

iPhone 6 dicksonJe hebt ze de afgelopen maanden meermaals voorbij zien komen: mockups van de iPhone 6, gebaseerd op schematische tekeningen uit Azië. De mockups moeten een idee geven van hoe de iPhone 6 eruit zal zien, maar volgens de Japanse krant Nikkei zal de uiteindelijke iPhone toch net wat anders in elkaar zitten. De dikke strepen op de achterkant zijn hoogstwaarschijnlijk niet te vinden op het uiteindelijke ontwerp, maar geven enkel aan waar een glazen afdekking voor de antennes wordt geplaatst.


Door glas te plaatsen op de omlijnde plekken van de iPhone 6, heeft de iPhone een goede plek voor de benodigde antennes. Het draadloze signaal komt namelijk niet goed door de aluminium behuizing van de iPhone. Dit ontwerp heeft veel gemeen met de iPhone 5 en iPhone 5s: ook hierop zitten boven- en onderop de achterkant glazen vakken voor de antennes.

Volgens de aangehaalde bronnen krijgt de iPhone 6 ook een licht gebogen scherm. Hierdoor zou de voorkant naadloos aansluiten op de eerder gelekte behuizing.

Het iPhone 6-logo is op veel mockups niet aanwezig, maar Nikkei heeft wel een idee van hoe deze er uit zal komen te zien. Apple zou een nieuwe techniek toepassen voor het logo, waarbij het logo daadwerkelijk uit het metaal wordt gesneden. Het logo kan hierdoor uit een totaal ander materiaal bestaan. Een aantal andere oneffenheden in de iPhone 6-mockups komen ook aan bod, waaronder knoppen die net niet recht op de dummy’s zitten.

Nikkei is een vooraanstaande krant in Japan, bekend om zijn betrouwbare bronnen in de Aziatische productietak van Apple. Eerder deze maand beweerde Nikkei nog dat de iWatch in oktober komt, iets dat later werd beaamd door andere gerenommeerde bronnen.

Overigens staan de beweringen van Nikkei wel haaks op een eerder verschenen video, waarin de daadwerkelijke iPhone 6-achterkant te zien zou zijn. Het is mogelijk dat die video alsnog op basis was van een mockup. Nog een mogelijkheid is dat de iPhone 6-achterkant in die video nog niet volledig afgewerkt was.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.