iPhone 6

‘iPhone 6 grote hit in Europa’

De iPhone 6 blijkt het goed te doen. Binnen Europa is het marktaandeel van iOS het afgelopen kwartaal flink gestegen.

iPhone 6Het marktaandeel van de iPhone is het afgelopen kwartaal flink gegroeid binnen Europa. Dit stelt onderzoeksbureau Kantar. In het Verenigd Koninkrijk was Apple verantwoordelijk voor 39,5 procent van alle smartphone-verkopen – een record volgens de onderzoekers.

De forse groei zou te danken zijn aan de komst van de iPhone 6 in september. Dat is goed voor de iPhone, maar ook voor het gebruik van iOS in Europa. iOS zou worden gebruikt op 20,7 procent van alle devices in Europa. Een groei van 5,7 procent. Android is met 69,4 procent nog steeds marktleider, maar kromp wel met 2,5 procent.

Maar liefst 86 procent van de Britse iPhone 6-kopers bleek hiervoor al een iPhone te hebben. Vijf procent had eerder een Samsung-telefoon.

Kantar keek naar de positie van de iPhone binnen Europa. Daarbij werden voornamelijk de vijf grootste economische markten onderzocht: Duitsland, Frankrijk, Groot-Britannië, Italië en Spanje.

De onderzoekers baseren zich op het kwartaal wat in oktober 2014 eindigde. Ze hebben zich waarschijnlijk deels gebaseerd op de officiële kwartaalcijfers die Apple in oktober bekendmaakte. Apple’s kwartaalcijfers refereerden echter naar de maanden juli, augustus en september, terwijl Kantar keek naar augustus, september en oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2014, 15:53
Categorie iDevices
Onderwerpen europa, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.