iPhone 6-concept laat scherm rondom doorlopen

Een iPhone 6-concept toont hoe het scherm van de iPhone doorloopt langs de zijkant, zodat je notificaties, nieuws en andere info kunt aflezen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

concept iphone 6We ontvingen een tip van רן אבני (Ran), die samen met collega’s een iPhone 6-concept heeft bedacht. Het idee is eigenlijk best grappig: de zijkanten van de iPhone 6 zijn ook voorzien van schermpjes. Aan de zijkant zou je dan bijvoorbeeld een lichtkrant met nieuwsberichten kunnen vertonen of een statusbalk met notificaties of nuttige info. Origineel… maar is het ook praktisch toepasbaar? Op dat punt hebben we toch wel wat twijfels.

De zijkanten van een iPhone staan het meest bloot aan botsen, stoten en krassen. Het is misschien niet toevallig dat Apple de zijkanten van de huidige iPhones van metaal maakt. De meest voor de hand liggende oplossing om toch zo’n schermpje rondom de zijkant mogelijk te maken is gebruik van een sterk materiaal, bijvoorbeeld saffierglas.

Het design zou ook om andere redenen erg radicaal zijn: opeens kun je geen beschermhoezen meer gebruiken en Apple’s nieuw geïntroduceerde lederen hardcase is in één klap onbruikbaar. Hoe de iPhone 6 eruit komt te zien weet nog niemand, maar Apple heeft wel de gewoonte om bij nieuwe cijfer-updates (4, 5 en 6) het uiterlijk iets drastischer te veranderen dan bij de tussentijdse updates (4S, 5s).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2014, 16:40
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 6, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.