‘iPhone 5S krijgt andere camera-module met losse flitser’ (update: iPhone 5C-foto’s)

De iPhone 5S krijgt een andere camera, blijkt uit gelekte foto's. De flitser zit niet langer vast aan de camera-component zelf.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5s cameraNieuwe foto’s van de vermoedelijke iPhone 5S-camera laten zien dat de opvolger van de iPhone 5 een iets andere camera krijgt. Het onderdeeltje is te zien op de Franse site Nowhereelse, die een reputatie heeft opgebouwd in het publiceren van gelekte onderdelen. Volgens de Franse website zijn de foto’s afkomstig uit de catalogus van een handelaar die reparatie-onderdelen voor de toekomstige iPhone verkoopt. Het zou daarbij niet gaan om een onderdeel van de iPhone 5C, maar van de iPhone 5S.

Nowhereelse houdt wel een slag om de arm: de Chinese handelaar zou zich kunnen vergissen. Maar er zijn een aantal aanwijzingen om aan te nemen dat de foto klopt. In eerdere geruchten was namelijk sprake van een dubbele led-flitser met twee kleuren en als je de cameramodules van de iPhone 5 en iPhone 5S naast elkaar zet, blijken ze op één punt duidelijk te verschillen.

iPhone-5S-Camera-naast-iPhone5

Bij de iPhone 5 was nog sprake van een eenvoudige flitser, die vast zit aan de cameramodule zelf. Bij de iPhone 5S is sprake van een complexere flitser, wat geloofwaardiger maakt dat deze gescheiden van de camera wordt ontwikkeld.

iPhone-5S-Camera-onderdeel

Dat Apple een verbeterde camera wil invoeren in de iPhone 5S is overigens niet zo verwonderlijk: eigenlijk zijn er bij elke nieuwe iPhone wel verbeteringen doorgevoerd in de camera-app (zoals toevoeging van HDR, fotofilters of panoramafoto’s) of in de fysieke eigenschappen van de camera (meer megapixels, betere prestaties bij matige lichtomstandigheden).

iphone 5s camera 2

UPDATE 15:35 Sonny Dickson heeft nieuwe foto’s gedeeld van de iPhone 5C-achterkant. Deze plastic, witte behuizing zagen we eerder ook al in een video voorbijkomen, maar deze foto’s bieden een betere kijk in een hogere resolutie.

iPhone 5C achterkant

iPhone 5C achterkant schuin

iPhone 5C onderkant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2013, 15:40
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.