‘Scherm van iPhone 5 mogelijk toch kleiner dan 4 inch’

Gerucht na gerucht beweert dat de iPhone 5 een groter scherm zal krijgen, maar bronnen beweren tegenover nieuwssite Digitimes juist het tegendeel: de volgende iPhone krijgt een scherm tussen de 3,5 en 3,7 inch.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5In een golf aan geruchten over een iPhone 5 met een groter scherm, beweert de Koreaanse nieuwssite Digitimes nu dat de volgende generatie iPhone een kleiner display zal krijgen dan eerdere geruchten suggereerden. Het scherm zou tussen de 3,5″ en 3,7″ groot zijn, dichterbij de 3,5 inch die de iPhone 4 op het moment heeft. Dankzij de dunnere bezel (rand om glas) zou het scherm groter lijken dan het daadwerkelijk is. Eerdere geruchten suggereerden nog dat de iPhone 5 een 4″ schermformaat zou krijgen. Het nieuwe gerucht gaat gepaard met verhalen over een metalen achterkant, die de glazen achterkant van de iPhone 4 moet vervangen.

De bronnen die Digitimes aanhaalt zijn zich bewust van de huidige geruchtenstroom, maar beweren dat de circulerende specs enkel de verwachtingen van de markt zijn. Apple zou deze verwachtingen tegengaan, het scherm juist kleiner maken en verder weinig aan het toestel te veranderen. De interne hardware moet grotendeels hetzelfde blijven.

Een andere verandering is de achterkant van de telefoon: de glasplaat die je in de iPhone 4 vindt zal vervangen worden door een metalen case. Dat is niks nieuws voor Apple: de eerste generatie iPhone had een achterkant gemaakt van aluminium, net als de iPad en iPad 2. Eerder dit jaar leek het ontwerper Michal Bonikowski nog een natuurlijke evolutie van het toestel en verwerkte hij aluminium in zijn concept van de aanstormende telefoon.

18:10 uur – Dit artikel is gecorrigeerd voor onduidelijkheden rondom het schermformaat, waarvoor onze excuses voor het ontstane misverstand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2011, 21:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.