iphone 3gs foto

iPhone 3GS niet meer leverbaar in België (update)

De iPhone 3GS is in België niet meer leverbaar via retailers en via importeur Mobistar. Het toestel zal verdwijnen, bevestigt een hooggeplaatste Apple-medewerker tegen onze bron.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 3gs fotoApple is gestopt met de verkoop van de iPhone 3GS via retailers. Het toestel is sinds enkele dagen niet meer leverbaar bij de Belgische APR’s en bij Mobistar, die in België als importeur optreedt. Navraag bij een hooggeplaatste persoon binnen Apple maakte duidelijk dat er geen nieuwe leveringen zullen volgen. Deze informatie bereikte ons via een betrouwbare tipgever, die bovendien meldde dat er momenteel leveringsproblemen zijn voor alle iPhone-modellen, ook de iPhone 4 en 4S.

De iPhone 4 is heel moeilijk verkrijgbaar. Momenteel is de iPhone 3GS nog wel via de online winkel van Apple te koop, maar ook daar zal de verkoop spoedig stoppen. Toen de iPhone 4S afgelopen oktober werd aangekondigd bleven de iPhone 4 en iPhone 3GS verkrijgbaar als budgetmodel, voor mensen die een goede telefoon willen maar zich niet het nieuwste model kunnen veroorloven. Apple hanteert deze werkwijze om te voorkomen dat ze meerdere varianten van de iPhone moeten ontwikkelen. De 8GB iPhone 3GS is momenteel voor 379 euro simlockvrij te koop, terwijl je voor een iPhone 4 in België nog €529 betaalt. De iPhone 4S is vanaf €649 verkrijgbaar.

Als Apple zich aan de verwachtingen houdt, verschijnt in september/oktober de iPhone 5 (waarbij de naam nog niet definitief is) en schuiven de iPhone 4 en iPhone 4S op naar hun nieuwe budgetstatus. Het is daarom niet verstandig om nog een iPhone 3GS te kopen: waarschijnlijk kun je over een paar weken voor de prijs van €379 die je nu betaalt een iPhone 4 kopen.

Update: Tegenover ZDNet ontkent Mobistar dat de iPhone 3GS niet meer leverbaar zal zijn. “Het is mogelijk dat enkele van onze winkels tijdelijk geen voorraad meer hebben, maar die voorraad wordt gewoon weer aangevuld”, zegt een woordvoerder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2012, 19:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen belgische apps, iphone 3gs
Device iPhone 3GS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.