MetaWatch Strata: opnieuw een horloge met iPhone-koppeling

De MetaWatch Strata is een nieuwe smartwatch, die net als de Pebble werkt via Bluetooth 4.0. Je kunt berichten, weersinformatie, tijd, muziek en andere informatie aflezen op het monochrome scherm.

metawatch horlogeHeb je misgegrepen bij het Pebble-horloge, dan is er nu kans om in een ander slim horloge te investeren. Strata is een horloge die communiceert met de iPhone 4S en met Android-toestellen. Via Kickstarter betaal je minimaal 159 dollar om later dit jaar in bezit te komen van de Strata. Tenminste, als er genoeg investeerders gevonden kunnen worden, want de bedenkers hebben 100.000 dollar nodig waarvan er al 85.000 dollar is binnengehaald. Met nog 21 dagen te gaan is de kans groot dat het project realiteit wordt.


Het is eigenlijk verbazend dat er niet meer uitvinders zijn ingesprongen op het idee om een slim horloge te ontwikkelen. Uit de gigantische populariteit van de Pebble ($10 miljoen aan pre-orders) blijkt dat er vraag naar is. De Strata is net als de Pebble voorzien van Bluetooth 4.0 waardoor momenteel alleen interactie met de iPhone 4S mogelijk is (oudere iPhones gebruiken een ouder Bluetooth-protocol).

metawatch strata arm

Op het monochrome schermpje kun je tekstberichten aflezen, kijken wie er gebeld heeft, de muziek bedienen, weersverwachting aflezen en natuurlijk ook de tijd checken. Het horloge werkt met trillingen om je te attenderen op nieuwe gebeurtenissen. Het scherm is verdeeld in vier segmenten, waarmee je in één oogopslag alle informatie bij de hand hebt. De Pebble werd getroffen door tegenslagen, waardoor de eerste productieronde in september waarschijnlijk niet gehaald wordt. Dat kwam door de onverwacht hoge vraag en het feit dat de makers frequent naar Azië afreisden om te zorgen dat het horloge aan alle verwachtingen voldoet. Bij de MetaWatch Strata is het plan om in september de eerste productie-samples te laten maken en vlak daarna met massaproductie te starten voor de eerste 7750 kopers. Wie later aanhaakt op Kickstarter is pas in oktober of november aan de beurt.

Overigens schreven we afgelopen mei al over MetaWatch, toen ze een horloge van 199 dollar op de markt brachten. Dat horloge is al gewoon verkrijgbaar en ziet er een stuk stijlvoller uit dan het plastic model dat ze nu via Kickstarter aanbieden.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.