Taiwanese universiteit klaagt Apple aan over Siri

Een Taiwanese universiteit heeft Apple aangeklaagd voor het gebruik van Siri. De universiteit heeft twee patenten rond spraakherkenning daarvoor aangevoerd.

siri how can i help youDe Nationale Cheng Kung-universiteit in Taiwan heeft een aanklacht ingediend tegen Apple. Apple zou met Siri een tweetal patenten rondom spraakherkenning hebben overschreden. De Taiwanezen vinden ten eerste dat het Amerikaanse patent 7.707.032 (‘Method and System for Matching Speech Data’) is overtreden, dat in 2005 werd ingediend. Het patent beschrijft een systeem dat bij ingevoerde spraakdata kijkt welke overeenkomsten er zijn met voorbeeld-spraakdata. Daarbij wordt niet specifiek verwezen naar smartphones en tablets.

Het andere patent heeft nummer 7.266.496 en draagt als titel ‘Speech Recognition System’. Het werd in 2007 toegewezen aan de universiteit. Dit patent gaat specifieker om een compleet systeem voor spraakherkenning, met een trainingsknop en een herkenningsknop. Het systeem is verdeeld over vier modules, in combinatie met een smartphone of tablet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2012, 20:41
Categorie Apple
Onderwerpen aanklacht, patenten, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.