Taiwanese universiteit klaagt Apple aan over Siri

Een Taiwanese universiteit heeft Apple aangeklaagd voor het gebruik van Siri. De universiteit heeft twee patenten rond spraakherkenning daarvoor aangevoerd.

siri how can i help youDe Nationale Cheng Kung-universiteit in Taiwan heeft een aanklacht ingediend tegen Apple. Apple zou met Siri een tweetal patenten rondom spraakherkenning hebben overschreden. De Taiwanezen vinden ten eerste dat het Amerikaanse patent 7.707.032 (‘Method and System for Matching Speech Data’) is overtreden, dat in 2005 werd ingediend. Het patent beschrijft een systeem dat bij ingevoerde spraakdata kijkt welke overeenkomsten er zijn met voorbeeld-spraakdata. Daarbij wordt niet specifiek verwezen naar smartphones en tablets.


Het andere patent heeft nummer 7.266.496 en draagt als titel ‘Speech Recognition System’. Het werd in 2007 toegewezen aan de universiteit. Dit patent gaat specifieker om een compleet systeem voor spraakherkenning, met een trainingsknop en een herkenningsknop. Het systeem is verdeeld over vier modules, in combinatie met een smartphone of tablet.

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 juli 2012 om 20:41
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.