iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en Belgiƫ
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van juni 2022

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand juni 2022? iCulture zet de interessantste apps van juni 2022 voor je op een rijtje.

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@iculture.nl of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Odio
Deze Nederlandse app heeft in juni een prestigieuze Apple Design Award gewonnen. Odio is een app waarmee je je kunt onderdompelen in een andere geluidsbeleving. Zit je in een drukke metro, dan zet Odio aan om al het geluid weg te laten vagen. De app maakt gebruik van geluiden zoals watervallen, kabbelende beekjes en elektronische geluiden. Dankzij Spatial Audio met AirPods beweegt het geluid om je heen.

Odio app

Odio heeft de Apple Design Awards 2022 gewonnen in de categorie Innovatie. Via de app kun je de samenstelling van de muziek naar wens aanpassen. Maak je een wijziging, dan verschijnen er mooie animaties op het scherm. Hoewel het dus hoofdzakelijk om het geluid gaat, is de visuele ervaring ook om over naar huis te schrijven. En dat loont dus voor deze ontwikkelaars.

Halide

Nog een (deels) Nederlandse winnaar van de Apple Design Awards 2022! Halide, een populaire camera-app, wint in de categorie Visuals and Graphics. En dat kunnen we begrijpen, want deze app ziet er erg goed uit. Met name de iPad-versie van Halide valt bij Apple in de smaak. De interface en animaties zijn van hoge kwaliteit en de app is simpel in gebruik, maar biedt toch veel functies.

halide-close-up-ipad-and-iphone

Bekijk ook

Fotograferen met groot scherm: populaire camera-app Halide nu ook voor iPad

De professionele camera-app Halide Mark II is nu te gebruiken op de iPad. De slimme RAW-camera is opnieuw vormgegeven voor de iPad.

Feeting

Doe jij jouw vergaderingen weleens tijdens een wandeling? Dat kan veel effectiever zijn dan een vergadering waar je om tafel zit! Met Feeting kun je niet alleen met anderen bellen, want dat zou niet zo bijzonder zijn. Wat deze app unieker maakt is de functie waarmee automatisch aantekeningen worden gemaakt. De app herkent vragen, onderwerpen en emoties. Ook zit er een spelelement in waarbij het de bedoeling is de app zo vaak mogelijk te gebruiken.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Bekijk ook

Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad

We hebben de beste Nederlandse iPhone-apps voor je bijeen gebracht in dit overzicht van iCulture. Of je nou beginnend of ervaren iOS-gebruiker bent: deze apps wil je op je iPhone hebben!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.