iPhone 2.0 firmware bevat 3G-schakelaar

In firmware 2.0 is een schakelaar aangetroffen waarmee je 3G kunt in- en uitschakelen. De schakelaar is verborgen, maar een ontwikkelaar wist deze toch zichtbaar te maken. Met zo'n schakelaar kun je de batterijduur van je iPhone verhogen.

3G iPhoneVoor iedereen die er nog aan twijfelde of de volgende generatie iPhone ondersteuning voor 3G krijgt, is er nu het bewijs: in de nieuwe iPhone 2.0 beta 5 is een aan/uitknop aangetroffen, waarmee je 3G kun in- en uitschakelen.

De instelling is standaard verborgen, maar ontwikkelaar Chronic Productions wist het toch te activeren. Nu ook andere ontwikkelaars bevestigd hebben dat de schakelaar inderdaad in de nieuwe firmware te vinden, lijkt er geen twijfel meer mogelijk: de iPhone krijgt inderdaad 3G. OK, OK, samenzweringsliefhebbers kunnen nog steeds beweren dat bepaalde ontwikkelaars samenspannen en een mockup van een niet-bestaand iPhone-scherm inelkaar hebben gefröbeld.

Volgens MacRumors wijzen de screenshots ook uit, dat bestaande iPhone-bezitters niet van 3G kunnen profiteren zonder een nieuwe iPhone te kopen. Dat klinkt als een gigantische open deur, maar ze bedoelen te zeggen dat Apple één firmwareversie gaat uitbrengen voor de bestaande en de nieuwe iPhones. De reden waarom je 3G zou willen uitschakelen, is om de batterij te sparen. Eigenlijk hoef je 3G alleen in te schakelen wanneer je video’s wilt kijken of websites wilt openen; voor het ophalen van je push e-mail, beurskoersen en weerberichten is GPRS snel genoeg.

Via: MacRumors

Thanks Frank, Igor en Dion!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2008, 12:54
Categorie iOS
Onderwerpen 3G, batterij, firmware, schakelaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.