iPad Wi-Fi kan GPS-functie signaal van verbonden iPhone gebruiken

De iPad met alleen Wi-Fi kan het gps-signaal van een aangesloten iPhone gebruiken, als je gebruik maakt van tethering (personal hotspot).

gps maps op ipad wifiiPads met alleen Wi-Fi hebben twee tekortkomingen ten opzichte van de iPad 3G: je hebt (uiteraard) geen mogelijkheid om verbinding te maken met het 3G-netwerk én er zit geen GPS-chip in. Dat laatste nadeel blijkt echter gemakkelijk op te lossen als je provider tethering ondersteunt. Met de nieuwe tetheringfunctie in iOS 4.3 (Personal Hotspot) kun je niet alleen de 3G-verbinding van je iPhone delen met andere apparaten, maar de GPS-coördinaten blijken óók te worden doorgegeven. Zodra je via Personal Hotspot verbinding legt met de iPhone krijgt de iPad ook de beschikking over het GPS-singaal.


Het werd bij toeval ontdekt door een medewerker van TabletMonsters. De GPS-positie wordt echter niet realtime bijgewerkt, maar met intervallen van een minuut. Waarschijnlijk is dit gedaan om de batterij te sparen. De doorgifte van GPS-gegevens bleek ook te werken bij de eerste generatie iPad.

Bij Personal Hotspot wordt je iPhone 4 een Wi-Fi-hotspot, zodat je de dataverbinding met meerdere apparaten kunt delen. Er zijn in totaal 5 verbindingen beschikbaar, waarbij er slechts 3 via Wi-Fi kunnen lopen. De overige twee moeten via Bluetooth of een USB-kabel gelegd worden. Personal Hotspot is standaard onderdeel van iOS 4.3 maar je provider moet het wel oversteunen. Door deze nieuw ontdekte functie waarbij de iPhone het GPS-signaal doorgeeft aan de iPad, kun je je de aankoop van een duurdere 3G-uitvoering van de iPad besparen.

Meer info: TabletMonsters

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.