GEVEY TurboSIM unlockt iPhone 4 tot iOS 4.3 (jailbreak/unlock)

Met behulp van de GEVEY TurboSIM is de iPhone 4 ook op iOS 4.1 en 4.2.1 te unlocken. De methode maakt gebruik van het noodnummer 112 en is daarom niet legaal in Nederland te gebruiken.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Gevey Turbo Sim - (c) SingularityUit onverwachte hoek is een methode verschenen om de iPhone 4 op iOS 4.0 tot en met iOS 4.2.1 te unlocken via een TurboSIM. Dit betekent dat ook de basebands (modemfirmwares) 02.10.04 en 03.10.01 van iOS 4.1 en 4.2.1 (die tot nu toe niet waren te unlocken) met de GEVEY TurboSIM te unlocken zijn.


De GEVEY TurboSIM functioneert als een SIM interposer tussen de simkaart en de baseband hardware. Ook de recente basebands van de iPhone 4 kunnen namelijk geactiveerd worden door (onder andere) verbinding te maken met het noodnummer 112. De baseband moet na elke reboot en/of verlies van de netwerkverbinding opnieuw geactiveerd moeten worden. In China (waar deze unlockmethode zijn oorsprong vindt) wordt het nummer 112 alleen gebruikt om mensen te verwijzen naar het daadwerkelijke noodnummer. Om gebruik te kunnen maken van deze unlockmethode zul je allererst over de GEVEY TurboSIM moeten beschikken. Daarnaast zul je een reguliere MicroSIM enigszins moeten verkleinen om ruimte te houden voor de EEPROM-chip waar de GEVEY TurboSIM gebruik van maakt. De methode zou ongedaan kunnen worden gemaakt door een firmware- of carrier update.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer informatie over de GEVEY Turbo Sim kun je vinden in de onofficiële review op Singularity.
Het iPhone Dev Team onderzoekt ondertussen ook een softwarematige oplossing waarbij een brute force aanval mogelijk tot een permanente unlock kan leiden. Een buitenlandse iPhone 4 met daarop een firmware tot iOS 4.1 (met baseband 01.59.00) is op dit moment ook al met ultrasn0w te unlocken. Een Nederlandse iPhone 4 is gratis via T-Mobile te unlocken.
Let op: om gebruik te maken van deze unlockmethode moet je na elke reboot en/of verlies van je netwerkverbinding opnieuw verbinding maken met het nummer 112. Aangezien dit nummer in Nederland in gebruik is als noodnummer verstoor je daarmee een dienst waarmee levens gered worden. Het bellen van het noodnummer zonder noodzaak is strafbaar met een maximum gevangenisstraf van drie maanden. Het unlocken van je iPhone 4 geldt niet als noodzaak in deze zin.

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.