yaoband

Nieuwe iPad Verse-verhalen: Chinese elektroband en Slow Roll-fietstocht

In de serie 'iPad Verse' laat Apple een Chinese elektroband en de organisator van een fietstocht aan het woord. Zij gebruiken hun iPad voor inspiratie en dingen organiseren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

yaobandApple laat op de ‘Your Verse’-pagina’s zien wat mensen zoal met hun iPad doen. Vandaag zijn er twee nieuwe verhalen verschenen, waarin twee verschillende groepen uitleggen hoe de iPad hun leven makkelijker maakt. Het gaat om de Chinese elektro-popgroep Yaoband en een inwoner van Detroit die een fietsprogramma heeft opgezet.

Het verhaal van Yaoband

in het verhaal over Yaoband lees je hoe de twee bandleden, Luke Wang en Peter Feng, hun iPads gebruiken om audiosamples op te nemen. Ze maken er beats van, die ze in hun nummers gebruiken. Muziek blijkt overal te vinden: een bergbeekje, een druppende kraan, het geluid van een lepel in een kom, een rinkelende bel, alles nemen ze op met hun iPad.

https://www.youtube.com/watch?v=I8e9HYsInAw

Vervolgens gebruiken ze apps zoals iMaschine, iMPC, Music Studio, Notes, MIDI Designer Pro, Figure en TouchOSC om de geluiden te verwerken tot muzieknummers. Met de apps mixen ze de geluiden, stijlen en technieken tot één geheel. Elk optreden is daardoor uniek, want Wang gebruikt steeds andere apps en past ideeën steeds op een andere manier toe. Tijdens een live-optreden weet je dus vooraf niet wat je te horen krijgt.

fietsers-slow-roll

Het verhaal van Slow Roll

Jason Hall is mede-oprichter van Slow Roll, een fietstocht door de stad Detroit. Duizenden mensen doen eraan mee en dat vergt heel wat planning, blijkt uit het verhaal over Slow Roll. Hall gebruikt zijn iPad om het evenement te plannen, routes uit te stippelen, posters te maken en te communiceren met de mede-organisatoren. Ook checken wat voor weer het wordt en bedrukte T-shirts bestellen doet ‘ie natuurlijk met de iPad.

https://www.youtube.com/watch?v=3uSR7fi_seA

Apps zoals Mail, Agenda, Facebook Pages Manager, Prezi, Penultimate en Phoster zijn de favorieten van Hall. Het begon met een groep van 10 vrienden, die al snel groeide naar 20 en daarna 30. Het tweede jaar deden er al 300 mensen mee. De iPad is nu het commandocentrum voor Slow Roll.

Het zijn twee inspirerende verhalen in de serie ‘What will your verse be?’, de campagne die nu al een paar maanden draait en waarin diverse mensen voorbij zijn gekomen. We zagen onder andere een dirigent, een reisblogger, bergbeklimmers, een choreograaf en een bioloog. Het zijn geen gladde reclamepraatjes, maar mooie uitgebreide verhalen met prachtige fotografie. Dus mocht je ze nog niet bekeken hebben: vooral even doen. Misschien ontdek je wel je nieuwe, favoriete band.

yaoband-muziek-china

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 9:22
Categorie Apple
Onderwerpen ipad, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.