iculture-vandaag
iCulture Vandaag
yaoband-muziek-china

iCulture Vandaag: dit was maandag 11 augustus 2014

Vandaag op iCulture: de beste apps voor pilsdrinkers, een vakantiespecial voor kampeerders en andere actiezoekers en apps zoals 23snaps en Zomerparkfeest.

fietsers-slow-rollMaandagen komen soms wat langzaam op gang, wat iPhone-nieuws betreft. Maar vandaag hadden we daar niets over te klagen: er was een achtergrondverhaal over Apple University, waar het gedachtengoed van Steve Jobs in ere wordt gehouden, we ontdekten dat de iPhone 6 een ronde flitser krijgt en er waren nieuwe apps zoals Minimalist en 23snaps. Maar we bedachten ook zelf leuke artikelen, zoals een lijst met de beste apps voor bierdrinkers en een vakantiespecial voor mensen die graag actief doen.

iCulture

 • We publiceerden een lijst met de beste 5 iPhone-apps voor bier en bierdrinkers. Want de ene pils is de andere niet.
 • In de iCulture Vakantiespecial ging het vandaag over actieve vakanties. Er zijn natuurlijk talloze apps waarmee je fietsend, wandelend of watersportend tot rust komt en van de natuur geniet. Ook als je gewoon lekker in je tentje gaat liggen.

Nieuws

 • De iPhone 6 krijgt waarschijnlijk een tweekleurige True Tone-flitser die rond is. De huidige flitser in de iPhone 5s is langgerekt.
 • Aan de Apple University leer je hoe Steve Jobs dacht. Het lijkt misschien een oppervlakkige bedrijfsopleiding, maar Apple probeert echt het gedachtengoed en het DNA van het bedrijf in ere te houden. En zoals gebruikelijk doen ze er geheimzinnig over.
 • Er zijn nieuwe iPad-verhalen in de serie ‘Your Verse’ verschenen. Deze keer een Chinese elektroband en de organisator van een fietstocht in Detroit, die dankzij de iPad veel makkelijker kunnen werken.

Apps

 • De app Minimalist kan wel eens het antwoord zijn op je steeds uitdijende takenlijst. In plaats van 100 taken probeer je precies 3 taken af te ronden. Moet lukken!
 • De app 23snaps richt zich op gezinnen. Maak je eigen sociale netwerk, zonder dat anderen zich ermee kunnen bemoeien.
 • Opmerkelijk: Apple heeft de Bittorrent-app Blue Downloader goedgekeurd. Wat ze bezielde, proberen we te achterhalen in dit artikel.
 • De app Railplanner stuurt notificaties als de trein vertraging hebt. Hoef je zelf niet meer te kijken.
 • De handige app Scanbot kreeg een update en is nu nóg handiger voor het digitaliseren van je kassabonnetjescollectie.

Accessoires

Nog meer vandaag

Zomerparkfeest iPhone appApps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:

 • (afgebeeld) werd twee keer geweigerd tot de App Store door Apple, en is toen compleet opnieuw opgebouwd. Nu is de festivalapplicatie helemaal klaar voor de 2014-editie van het Zomerparkfeest in Venlo, dat 90.000 bezoekers verwacht van 14 tot en met 17 augustus.
 • Facebook Paper (gratis, Universeel: Nee, iOS 7.0+) – deze app kreeg een kleine update vandaag. De app, die leuke artikelen van Facebook op een visuele wijze presenteert, is stabieler en sneller geworden. Dat is een standaardzin die we de komende tijd bij de normale Facebook-app ook zullen zien. Verder zijn er kleine verbeteringen in het design doorgevoerd, zodat alles er scherper uitziet. Nog steeds niet in de Nederlandse App Store te downloaden, maar ons uitlegartikel helpt je bij het installeren vanuit de Amerikaanse App Store.
 • – heeft z’n eerste update gekregen sinds versie 3 verscheen. Nu met de mogelijkheid om items te verplaatsen naar het begin van de lijst. Ook zijn problemen met deadlines nu opgelost. Maar je moet nog steeds zelf zorgen dat je de deadline haalt.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2014, 22:18
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.