iPad muteknop vervangen door schermrotatie-knop

De muteknop van de iPad blijkt op magische wijze te zijn vervangen door een knop waarmee je het roteren van het scherm kunt voorkomen.

muteknopApple heeft op de website een afbeelding staan, waarin de betekenis van de diverse iPad-knoppen wordt toegelicht. De aan/uitknop, volumeknoppen en homeknop zijn vertrouwde verschijningen. Maar bij de muteknop is opeens iets gewijzigd: het bijschrift is niet langer ‘Mute’ maar ‘Screen rotation lock’. En dat is nieuw, want op de iPhone zit nog niet zo’n knop. Handig is het ook, want als je onderuitgezakt op de bank hangt met je iPad, wil je niet dat het scherm steeds draait.
De afbeelding hieronder is te zien op de website van Apple.

9to5mac ontdekte ook dat de iPad Motion JPEG (M-JPEG) kan afspelen tot 35Mbps, met een framerate van 30 fps bij een resolutie van 1280×720 pixels.

ipad muteknop

Hieronder een duidelijker weergave van de knop:

rotation

In de SDK was al informatie over een rotation lock te vinden, maar er was nog niet bekend hoe die dan zou worden geactiveerd:

rotation lock

Een andere ontdekking is dat Apple een aparte sectie in de App Store gaat openen voor de iPad. Je ziet ze daar overzichtelijk bij elkaar:

app store ipad sectie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2010, 17:37
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, motorola, muteknop, palm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.