iPhone-applicaties vooral in het weekend veel gebruikt

Localytics heeft uitgezocht dat Amerikanen en Canadezen vooral in het weekend veel iPhone-applicaties gebruiken. Op werkdagen is rond 21:00 uur een piek en in het weekend beginnen mensen aan het eind van de ochtend al.

applicatiesBezitters van een iPhone gaan vooral ‘s avonds en in het weekend aan de slag met applicaties. De onderzoekers van Localytics keken via hun trackingservice gedurende twee maanden naar het gebruik van applicaties op de iPhone. Ze ontdekten dat het gebruik in de VS en Canada een piek vertoonde op werkdagen rond 21:00 uur. In het weekend beginnen gebruikers aan het eind van de ochtend al met de apps en het gebruik blijft hoog tot ‘s avonds laat. Het vooroordeel dat mensen vooral tijdens kantooruren hun tijd zitten te verdoen met iPhone-applicaties blijkt dus wel mee te vallen. In het weekend veroorzaakten de iPhone-gebruikers 7 procent meer dataverkeer dan op een werkdag.

Die cijfers kun je trouwens niet zomaar vertalen naar bezoek van een site als iPhoneclub, want daar komen bezoekers vooral op werkdagen naar toe (maar dat is een ander verhaal). Volgens Localytics zijn de cijfers goed nieuws voor de iPad, die als een consumentenapparaat wordt gepositioneerd. Als mensen rond negen uur ‘s avonds op de bank zitten zijn ze al geneigd om een spelletje op de iPhone te spelen of een ander soort app te starten.
loyalitics

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2010, 16:28
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.