Splitview multitasking

‘iPad mini 4 ondersteunt splitview multitasking’

De iPad mini 4 is net zo krachtig als de iPad Air 2: de kleine tablet ondersteunt namelijk ook splitview multitasking, een functie die nog geen enkele iPad mini op het moment in iOS 9 kan gebruiken.

Splitview multitaskingDe iPad mini 4 zal waarschijnlijk splitview multitasking in iOS 9 ondersteunen. Dit blijkt uit een bronnenbestand verborgen in iOS 9, ontdekt door ontwikkelaar Hamza Sood. Met splitview multitasking kun je twee apps volledig naast elkaar gebruiken. De functionaliteit zit al in de beta van iOS 9, maar is daarin beperkt tot de iPad Air 2.

We hadden al een vermoeden. De iPad mini 4 maakt volgens meerdere bronnen gebruik van de A8-chip die ook in de iPad Air 2 zit, dus het leek logisch dat beide iPads dezelfde functies ondersteunen. Het bestand ontdekt door Sood bevestigt onze vermoedens, waardoor we nu alvast weten hoe de iPad mini 4 zich verder zal onderscheiden van de huidige iPad mini 2 en iPad mini 3.

iPad mini 4 splitview

Sood ontdekte de splitview multitasking in een bestand van Safari 9 op de Mac, waarin alle iDevices met ondersteuning voor de multitaskoptie genoemd. Hierin staat vermeld dat de iPad mini 3 werkt met deze vorm van multitasking, maar dat is helemaal niet het geval. Waarschijnlijk gebruikt Apple de iPad mini 3 als placeholder voor de iPad mini 4, aangezien deze nog niet is aangekondigd.

De kans is vrij klein dat de iPad mini 3 alsnog ondersteuning krijgt: Apple lijkt er op gebrand om deze functie alleen met de A8-chip te gebruiken. Eerdere iPads ondersteunen wel andere vormen van multitasking, waarbij je een app van opzij het scherm in schuift, of een video bovenop andere apps bekijkt.

De iPad mini 4 en iPad Air 2 hebben vermoedelijk meer dan alleen een A8-chip gemeen. Volgens geruchten zal de nieuwe iPad mini net zo dun zijn als de iPad Air 2, waardoor hij ook veel lichter wordt. We weten het allemaal later dit jaar zeker. Hoewel er een kans bestaat dat we op 9 september meer horen tijdens het iPhone-evenement, vermoeden we dat de nieuwe iPads traditiegetrouw in oktober worden onthuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2015, 8:11
Categorie Geruchten
Onderwerpen ios 9, ipad mini 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.