ipad-mini-4-hand

‘iPad mini 4 krijgt A8-processor’

De iPad mini 4 krijgt een A8-processor en verbeterde Wi-Fi, volgens een Japanse geruchtenwebsite.

ipad-mini-4Een van de grootste klachten over de iPad mini 3, was dat er eigenlijk nauwelijks iets veranderd was ten opzichte van z’n voorganger. Het enige verschil was de Touch ID-scanner, maar daar moest je wel 100 euro extra voor betalen. Als informatie van de Japanse site Macotakara klopt, zullen er bij de iPad mini 4 eindelijk weer vernieuwingen worden doorgevoerd. De kleine tablet zal worden voorzien van een A8-processor. Maar een echt snelheidsmonster wordt het niet: het is niet de snellere A8X-processor die in de iPad Air 2 te vinden is.

Er wordt ook gesproken over 802.11ac Wi-Fi, net als in de iPhone 6 en 6 Plus. Met een snellere processor en betere Wi-Fi is het prijsverschil van 100 euro wat beter te verdedigen. Macotakara weet niet of de iPad aangekondigd zal worden op Apple’s Spring Forward-evenement. Ons lijkt dat geen logisch moment. Nieuwe iPads werden de afgelopen jaren steeds in het najaar aangekondigd. De kans is groter dat er een nieuwe 12-inch MacBook Air met retinascherm en een nieuwe behuizing wordt aangekondigd.

Wie een iPad mini wil kopen, is momenteel het beste af met de iPad mini 2. Die is een flink stuk goedkoper dan de iPad mini 3, die dezelfde interne specificaties heeft met als enige toevoeging de vingersensor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2015, 14:00
Categorie Geruchten
Onderwerp ipad mini 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.