iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Signal, Jip en Janneke, Imgur, Momentum en meer

In App Gemist vind je deze week Signal, Imgur, Jip en Janneke, Momentum, een Disney-app en nog veel meer apps voor iPhone en iPad.

App Gemist logoHeb je deze week al onze app-besprekingen gelezen? Of heb je er misschien toch een paar gemist? We zetten in het weekend altijd alle besproken titels nog eens rustig op een rij, zodat je zeker weet dat je geen enkele app-download bent vergeten. Met deze week aandacht voor de beveiligde chats van Signal, het compleet vernieuwde Imgur, Jip en Janneke voor de iPad en nog veel meer.

Drie nieuwe IBM MobileFirst-apps

IBM en Apple werken sinds afgelopen jaar steeds nauwer met elkaar samen op zakelijk gebied, en daar zagen we deze week het resultaat van in de vorm van drie losse MobileFirst-apps voor iOS. De nieuwe app Passenger Care is gericht op servicepersoneel bij luchthavens, de app Dynamic Buy is speciaal gemaakt voor winkelmedewerkers en de financiële wereld kan aan de slag met het nieuwe Advisor Alerts.

Meer informatie: IBM MobileFirst

Signal

Wil je met je vrienden chatten zonder dat de overheid kan meelezen? De iOS-app Signal 2.0 ondersteunt versleutelde chatberichten met end-to-end encryptie, waardoor alleen jij en de ontvanger een bericht kunnen zien. De app maakt gebruik van het TextSecure-protocol, waardoor je ook met vrienden op Android-telefoons kunt praten. Daarnaast wordt Signal volledig open source ontwikkeld, waardoor je de code van de app kunt inzien. Lees ons artikel over Signal.

Jip en Janneke, Winkeltje Spelen

We zijn er allemaal mee groot geworden, maar tot deze week waren Jip en Janneke niet op de iPad te vinden. Daar is gelukkig verandering in gekomen. In Jip en Janneke, Winkeltje Spelen mogen kinderen een eigen winkel beheren. En dat doen ze zonder in-app aankopen of advertenties. Lees ons artikel over Jip en Janneke, Winkeltje Spelen.

Imgur

Na hevige kritiek heeft de iOS-app van Imgur een compleet redesign gekregen, waarmee de app eindelijk weer leuk is om te gebruiken. Je vindt in Imgur een overzicht van de grappigste foto’s en viral plaatjes op het fotonetwerk. Plaatjes die het vaak ook goed doen op nieuwssite Reddit. Eén nadeel: zelf foto’s plaatsen kan nog steeds niet. Lees ons artikel over Imgur.

Momentum

Wil je een slechte gewoonte afleren? Of jezelf juist aanleren om iets vaker te doen? De iOS-app Momentum helpt je met het bijhouden van alles dat je doet, zodat je jezelf kunt herinneren aan terugkerende verplichtingen en een log bijhoudt van hoe vaak je bijvoorbeeld gaat hardlopen. Een handige app, die ook nog eens snel te gebruiken is via een Berichtencentrum-widget. Lees ons artikel over Momentum.

Show Your Disney Side

Jezelf altijd al eens willen zien als Jafar uit Alladin? Of als Elsa uit Frozen? Een nieuwe Disney-app plakt je eigen selfies in Disney-figuren, waardoor je eindelijk weet hoe dat er zou uitzien. Show Your Disney heeft meerdere geanimeerde disney-personages, en laat je het resultaat in zowel foto’s als video’s exporteren. Lees ons artikel over Show Your Disney Side.

Breaking

Wat voor belangrijk nieuws speelt er op het moment? De nieuwe app Breaking – zowel voor de Mac als voor iPhone – laat het je razendsnel zien in een widget voor het Berichtencentrum. Daarmee lijkt de app net zo snel als met ‘gewone’ pushnotificaties, maar heb je een veel beter overzicht van wat er allemaal speelt. Feeds mag je zelf aan de app toevoegen, waarbij ook YouTube wordt ondersteund. Lees ons artikel over Breaking.

Belastingaangifte 2014

Het is weer die tijd van het jaar om belastingaangifte te doen. Aardig wat gedoe, maar gelukkig kun je het inmiddels al een tijdje op de iPhone en iPad invullen. Zo ook dit jaar met de iOS-app Aangifte 2014. hoe werkt het precies en waar moet je allemaal rekenen mee houden? Je leest het in ons artikel over Belastingaangifte 2014.

Nat Geo View

National Geographic laat met de nieuwste app precies zien waarom velen al lange tijd het bijbehorende blad en de website lezen. Nat Geo View heeft een simpel doch strak ontwerp, en bombardeert je op geen moment met onnodige boodschappen. Het gebrek van een zoomfunctie en iPad-versie is jammer, maar te overbruggen. Je kunt Nat Geo View immers gratis gebruiken.

Pixel Heroes

Onze Game van de Week is ditmaal een diepgravend, knetterlastig rollenspel met een ouderwijste pixelstijl. In Pixel Heroes wordt steeds een net wat ander avontuur gegenereerd, waarbij je ook iedere keer weer andere personages in kunt spelen. Gaat er echter eentje dood, dan kun je die niet meer tot leven wekken. Leuk voor de meest geharde gamers onder ons. Lees ons artikel over Pixel Heroes.

LouLou

De Nederlandse iPhone-app LouLou is volledig op de schop gegaan in de laatste update. Voor wie LouLou nog niet kent: je kunt met de app razendsnel afspraken maken op WhatsApp, zodat je makkelijk iets afspreekt met bijvoorbeeld je vaste WhatsApp-vriendenclub. Het ontwerp heeft een opfrisbeurt gekregen, en daarmee ondersteunt LouLou ook de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Lees ons artikel over LouLou.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2015, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.