‘iPad mini 2 krijgt scherm met hogere resolutie, iPad 5 wordt lichter’

De iPad mini krijgt een scherm met een hogere resolutie, terwijl de iPad 5 iets lichter wordt door efficiënter backlight-gebruik.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniDe volgende iPad mini krijgt een scherm met een hogere resolutie. Dit beweren bronnen uit Taiwan die aan backlights werken tegenover Digitimes. Dit is de tweede keer dat een gerucht het heeft over een beter scherm in een nieuwe iPad mini: in november werd nog beweerd dat de massaproductie van retinaschermen voor de iPad mini 2 in de tweede helft van 2013 van start zal gaan. De nieuwe bronnen laten in het midden of het daadwerkelijk gaat om een retinadisplay, maar dit lijkt wel zeer aannemelijk.

Volgens de bronnen zal de volgende 9,7-inch iPad ook iets lichter worden. Apple is van plan om maar één LED-lichtbalk te gebruiken, in plaats van de twee die op het moment in de iPad zitten. Hoe groot het effect hiervan zal zijn is nog niet duidelijk.

Digitimes kwam in het verleden vaker met Apple-geruchten, maar had het lang niet altijd bij het rechte eind. Een korrel zout is daarom wel op zijn plaats. Aan de andere kant is dit de tweede bron die beweert dat de iPad mini een hogere resolutie krijgt, waardoor de geruchten meer vorm beginnen te krijgen.

Lees meer over de iPad mini 2 in ons dossier iPad mini 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 13:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen digitimes, ipad air, ipad mini 2, retinascherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.