iPad als koopje bij Amerikaanse discountwinkels (update)

De iPad is bij TJ Maxx voor 399 dollar te krijgen, 100 dollar goedkoper dan bij Apple zelf. Kiest Apple voor massaverkoop aan de gewone man?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tj maxxWie wel eens in de VS is geweest en zich heeft verdiept in het leven van de gewone Amerikaan, kent winkelketens als TJ Maxx, Ross en Marshalls. Ze verkopen (merk)kleding voor absurde prijzen: je vindt er goedkope sportsokken, maar ook Ralph Lauren- en Calvin Klein-overhemden voor een paar euro. Een compleet nieuwe ontwikkeling is dat winkelketen TJ Maxx is begonnen met de verkoop van de iPad voor $399. Dat is veel goedkoper dan de prijs die je in de Apple Store betaalt. Het lijkt erop dat Apple daarmee net als bij de iPod ook de mainstream-markt wil bedienen. Je betaalt voor de iPad 200 dollar minder dan voor de Samsung Galaxy Tab, momenteel de belangrijkste iPad-concurrent.

Zelf verkoopt Apple refurbished iPads voor $449 en nieuwe exemplaren voor $499. Je wou wel gek zijn om naar ketens als Target, Best Buy of de Apple Store te gaan, als je bij een discountwinkel $100 kunt besparen. Eén van de verklaringen die inmiddels is verzonnen, is dat Apple momenteel teveel voorraad heeft.
tj maxx discount
Toen de iPad afgelopen maart op de markt kwam, kon Apple de vraag nauwelijks aan en stelde alles in het werk om de productie op te voeren. Misschien zijn ze daarin te ver doorgeschoten en ligt er teveel voorraad, die nog voor de feestdagen moet worden weggewerkt. TJ Maxx en Marshall’s zijn geen gewone winkels; ze kopen overtollige voorraden en restpartijen op bij fabrikanten en verkopen de producten met fikse kortingen. Andere verklaringen zijn dat Apple echt de gewone man wil bereiken of snel van de voorraad af moet omdat er een iPad 2 aankomt.

Update: in een e-mailtje zou Steve Jobs hebben gezegd: “They are not an authorized reseller.”

Foto’s via Flickr: ztil301

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2010, 22:45
Categorie Providers
Onderwerpen aanbieding, game, ipad, korting, pangea, spel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.