Apple geeft iOS 4.2.1 Gold Master aan ontwikkelaars vrij, slaat wellicht iOS 4.2 over

Apple heeft, nog voor de release van iOS 4,2, een Gold Master van iOS 4.2.1 vrijgegeven aan ontwikkelaars.

iOS 4.2.1 GMTerwijl we nog steeds wachten op de lancering van de langverwachte iOS 4.2-update heeft Apple vanavond een nieuwe Gold Master-seed aan ontwikkelaars vrijgegeven, zo meldt MacStories. Ditmaal gaat het echter niet om een nieuwe build voor 4.2, maar voor 4.2.1 (!) (build 8C148). Eerder liep de update naar verluidt ook al vertraging op door Wi-Fi-problemen in de iPad-versie. Apple gaf toen speciaal voor de iPad een nieuwe build vrij, die de problemen op moest lossen.

MacStories meldt, naar eigen zeggen uit ‘betrouwbare bron’, dat deze laatste build afgelopen nacht intern is vrijgegeven en grote problemen met Exchange en audio op moet lossen. Dit laatste probleem zou te maken kunnen hebben met een VoIP-bug, die in de laatste GM is geconstateerd. Ontwikkelaar Toktumi van de Line2 VoIP-applicatie voor de iPhone en iPad, raadde klanten via een e-mail af om naar iOS 4.2 te upgraden vanwege een ernstig probleem waarvan Apple reeds op de hoogte is, zo meldt Mac Rumors.

iOS 4.2.1 GM

Volgens dezelfde bron van MacStories bestaat de kans dat Apple in plaats van iOS 4.2 de 4.2.1-update volgende week zal lanceren — en dus 4.2 over zal slaan. Apple zou ontwikkelaars naar verluidt gevraagd hebben om het testen van deze nieuwe GM ‘hoe dan ook’ voor dit weekend te hebben afgerond. Dit wijst erop dat Apple de update nu toch zo snel mogelijk de deur uit wil doen, mogelijk al begin volgende week.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2010, 22:04
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen golden master, ios 4, update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.