iPad Air makkelijker te repareren dan Surface 2

iFixit geeft de iPad Air een cijfer 2 voor repareerbaarheid. Daarmee scoort de iPad Air beter dan de Surface 2 van Microsoft, die een 1 kreeg.

batterij ipad airDe iPad Air van Apple is slechter te repareren dan voorgangers. Dit komt door het feit dat de componenten dichter opeengepakt zitten, ontdekte reparatiebedrijf iFixit. Eigenlijk is dat logisch, want de iPad Air is dunner en smaller dan z’n voorgangers, waardoor er minder ruimte vrij blijft om te manoeuvreren met schroevendraaiers. iFixit geeft de iPad Air het cijfer 2 (op een schaal van 10) wat repareerbaarheid betreft.

Daarmee scoort de iPad Air net iets beter dan de Microsoft Surface 2, die eerder van iFixit het cijfer 1 kreeg.

pro tech toolkitHet scherm van de iPad Air is gemakkelijk los te maken, met een speciale gereedschappenkit (vanaf €12,95, die foto hiernaast) die het bedrijf verkoopt. Daarna wordt het lastiger. De accu zit stevig vastgelijmd en is bovendien met een schroef vastgemaakt aan het moederbord van de Air. iFixit stuitte op nog meer vastgelijmde componenten die het repareren lastiger maken. Door te wrikken kun je de accu wel proberen los te maken, maar daarmee breng je beschadigingen aan. De accu die iFixit probeerde los te wrikken raakte krom.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2013, 14:23
Categorie iDevices
Onderwerpen ifixit, ipad air 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.