‘iPad 3 krijgt resolutie van 2048 bij 1536 pixels’

Volgens IDC-analist Tom Mainelli krijgt de iPad pas vanaf de derde generatie een scherm met een hogere resolutie, een zogenaamd retina display (2048 bij 1536 pixels)
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad Retina DisplayHet is dé vraag die iedereen op dit moment bezighoudt: krijgt de volgende iPad een beeldscherm met een extra hoge resolutie (retina display) of niet? Blogger John Gruber stelde eerder dat hij er vrij zeker van is dat de iPad 2 geen retina display zal krijgen. Digitimes heeft echter opnieuw verschillende leveranciers en distributiekanalen gepolst en maakte afgelopen week bekend dat de iPad 2 wel een beeldscherm met een dergelijke resolutie krijgt.

Vandaag doet IDC-analist Tom Mainelli ook nog een duit in het zakje. Hij verklaart tegenover PC World dat de iPad wél een beeldscherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels krijgt, maar pas vanaf de derde(!) generatie. “Onze bronnen stellen dat Apple fabrikanten heeft verzocht om beeldschermen met die resolutie te produceren voor de iPad 3”, aldus Mainelli. Volgens de analist zijn sommige fabrikanten reeds begonnen met de benodigde investeringen om de productie van dergelijke schermen mogelijk te maken. John Gruber merkte eerder op dat Apple inderdaad iPad-prototypes met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels in huis heeft:

Overigens stelt de blogger dat Apple wel degelijk prototype-iPads met een resolutie van 2048 x 1536 pixels heeft, maar deze zijn niet van de iPad 2.

Mainelli verwacht dat de iPad en iPad 2 het ‘leeuwendeel’ uitmaken van de 44,6 miljoen tablets die naar verwachting dit jaar verkocht zullen worden. Hij denkt bovendien niet er op dit moment een fabrikant is die beeldschermen met een dergelijke resolutie in die orde van grootte kan produceren. Ondanks dat de iPad 2 waarschijnlijk hetzelfde scherm zal behouden zijn er wel genoeg dingen om naar uit te kijken: dunner, lichter, sneller met waarschijnlijk meer geheugen en opslagcapaciteit evenals camera’s voor het maken van foto’s, video’s en videobellen.

Via: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2011, 15:51
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen batterij, geruchten, Geruchten, ipad, ipad 3, retinascherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.