iPhone 4s iOS 8

Hoe ervaar jij iOS 8.1.1 op de iPhone 4s en iPad 2?

Hoeveel sneller maakt iOS 8.1.1 de iPhone 4s en iPad 2 nou echt? Is upgraden naar iOS 8 de moeite waard? De lezers van iCulture vertellen het.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 4s iOS 8Heeft iOS 8 je iPhone 4s of iPad 2 langzamer gemaakt? Apple beloofde in iOS 8.1.1 een prestatieverbetering voor deze iDevices uit 2011, waardoor ze eindelijk beter bruikbaar worden. Veelbelovend, maar hoe goed werkt de snelheidsverbetering nou in de praktijk? Zodra je de update installeert kun je immers niet meer terug. Een aantal iCulture-lezers hebben de sprong “gewaagd” om nu alvast hun ervaringen met je te delen.

De eerste ervaringen onder de bezoekers van iCulture zijn positief. [email protected] heeft het gevoel dat alles net zo vlot reageert als in de laatste iOS 7-versie:

iOS 8.1.1. werkt keurig op de iPhone 4s, lang gewacht met updaten naar versie 8 betreffende de negatieve ervaringen. Alles werkt keurig en de 4s lijkt net zo vlot te functioneren als iOS 7.1.2.

Zijn mening wordt door meerdere lezers gedeeld. HarrieC heeft ook het idee dat iOS 8.1.1 een stuk soepeler draait op de iPhone 4s. Jeroen merkt hetzelfde. Goed nieuws, want eerder was hij liever op iOS 7 gebleven:

Update geïnstalleerd op mijn iPhone 4s. Deze is aanmerkelijk sneller, gelukkig! Baalde als een stekker dat ik iOS8 had geïnstalleerd vanwege het snelheidsverlies. Maar nu lijkt alles weer in orde te zijn

Art sluit zich aan bij de positieve geluiden over iOS 8.1.1, maar denkt dat iOS 7.1.2 wellicht toch nog iets sneller is:

iOS 8.1.1 is duidelijk een vooruitgang ten opzichte van 8.1. Alles loopt wat soepeler en in stand by modus verbruikt mijn 4s minder batterij. Indien je nog 7.1.2 op een 4s hebt staan dan adviseer ik dat zo te houden. 7.1.2 was in alle opzichten beter dan de huidige 8.1.1.

Niet iedereen is echter te spreken over de update: Mike merkt niet heel van de prestatieverbeteringen en bij Dannie lijkt de accu snel leeg te lopen. Bij Mauk werkt Wi-Fi nog steeds niet op de iPhone 4s, al kan dat ook een hardwareprobleem zijn. Het is bij deze klachten lastig te bepalen wat de exacte oorzaak is. Iedere iOS-update zijn er bijvoorbeeld wel klachten over batterijproblemen, maar vaak is slechts een kleine groep getroffen.

En de iPad 2? Hoewel we daar een stuk minder over horen, zegt Rens dat iOS 8.1.1 de zijne wel iets sneller heeft gemaakt:

Ik wil geen overhaaste conclusies trekken maar tot nu toe merk ik wel wat verbetering op mijn iPad 2. En daar ben ik blij mee want het was sinds 8.1 echt niet meer te doen met dat apparaat.

Lezers van iCulture lijken overwegend positief over de snelheidsverbeteringen van de iPhone 4s met iOS 8.1.1. Wij willen echter een beter idee krijgen hoe iOS 8.1.1 op deze beide modellen werkt. Heb je een iPhone 4s of iPad 2? Vul dan onderstaande poll in om je ervaringen te delen. Specifieke ervaringen kun je ook kwijt in de reacties onder het artikel.

Enquete niet zichtbaar of niet eenvoudig in te vullen? Open de enquete direct via deze link.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2014, 18:56
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen ios 8, iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.