Apple en Beats

‘iOS 8.4 al in ontwikkeling, mogelijk met nieuwe muziekdienst’

iOS 8.4 is al in ontwikkeling en bevat vermoedelijk de vernieuwde muziekdienst van Apple, gebaseerd op Beats Music.

Apple en BeatsApple heeft inmiddels al iOS 8.2 en iOS 8.3 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Maar daarnaast zouden ze al bezig zijn met een update naar iOS 8.4. Deze update heeft codenaam Copper en komt later dit jaar uit, nadat de Apple Watch op de markt is gekomen, dus na april. Volgens geruchten bevat iOS 8.4 de nieuwe streaming muziekdienst van Apple, die gebaseerd is op Beats Music.

Daarbij wordt een lagere abonnementsprijs verwacht. Bovendien zouden de muziekfuncties zijn geïntegreerd in iOS en OS X. Apple zou zich kunnen richten op een lancering in juni 2015, in dezelfde periode dat de jaarlijkse World Wide Developers Conference (WWDC) plaatsvindt. Uit eerdere berichten bleek dat Apple meerdere iOS-betaversies gelijktijdig aan het ontwikkelen is. Daarbij werden iOS 8.1, iOS 8.2 en iOS 8.3 genoemd, maar niet iOS 8.4.

iOS 8.4 in serverlogs

Toch bestaat er al wel degelijk een testversie van iOS 8.4, want deze is al aangetroffen in serverlogs van website. Omdat het aantal apparaten met die iOS-versie laag is, zit iOS 8.4 waarschijnlijk in een vroege fase van de ontwikkeling.

Daarnaast hebben we (ook op iCulture.nl!) al toestellen met iOS 9 aangetroffen in de serverlogs en in benchmark-resultaten. De nadruk in iOS 9 zal liggen op verbeterde stabiliteit en niet zozeer op nieuwe functies.

Eerder vanavond verscheen iOS 8.3 beta 1, met onder andere ondersteuning voor draadloze CarPlay-functies, een nieuw emoji-toetsenbord en ondersteuning voor ApplePay in China.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2015, 21:47
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen ios 8.4, muziekdienst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.